RU
 

Клімкін подякував Сенату США за визнання Голодомору

Корреспондент.net,  16 листопада 2018, 04:57
0
163
Клімкін подякував Сенату США за визнання Голодомору
Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa
Павло Клімкін та Валерій Чалий провели зустріч із сенаторами США

Глава МЗС України відзначив численні законодавчі ініціативи американських сенаторів, спрямовані на підтримку Києва.

 
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та посол України у США Валерій Чалий під час зустрічі з головою Комітету із закордонних відносин Сенату США Робертом Коркером і співголовою Комітету Бобом Менендесом обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму. Про це посольство України в США повідомило на своїй сторінці у Facebook.
 
Зазначається, що під час зустрічі, яка відбулася 15 листопада, були обговорені актуальні питання взаємодії з Конгресом США, перш за все в напрямку подальшого посилення тиску на Росію.
 
Клімкін розповів про актуальну ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу і в Криму, а також про реформи в Україні.
 
Українська сторона подякувала сенаторам за їхні численні законодавчі ініціативи, спрямовані на підтримку України. Глава МЗС України особливо наголосив на історичному рішенні Сенату США про прийняття резолюції з нагоди 85-х роковин Голодомору в Україні.
 
Також Клімкін наголосив на важливості законодавчого закріплення запропонованого Сенатом і Палатою представників збільшення обсягів допомоги Україні по лінії Держдепу, Пентагону і Агентства США з міжнародного розвитку у федеральному бюджеті США 2019 року.
 
 
Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України вирушив з робочим візитом у США, який триватиме з 14 по 16 листопада. Головною метою поїздки є проведення інавгураційного засідання оновленого формату Комісії стратегічного партнерства Україна-США.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ГолодоморУкраина-СШАсенаторСенат США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі