RU
 

Сепаратист з Оплоту отримав 10 років в'язниці

Корреспондент.net,  13 листопада 2018, 12:17
0
132
Сепаратист з Оплоту отримав 10 років в язниці
Фото: sud.ua
Росіянина звинувачували за трьома статтями Кримінального кодексу

Українські військові затримали зловмисника в селищі Миколаївка Донецької області в квітні 2017 року.

Орджонікідзевський районний суд Маріуполя засудив сепаратиста "ДНР" до 10 років в'язниці. Про це повідомляє прес-служба СБУ у вівторок, 13 листопада.

Зазначається, що українські військові затримали зловмисника в селищі Миколаївка Донецької області ще в квітні 2017 року. Йому інкримінували злочини за трьома статтями Кримінального кодексу України, в тому числі створення терористичної групи чи організації, незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, а також незаконний перетин держкордону України.

За даними СБУ, йдеться про громадянина Росії. У лютому 2017 він прибув в непідконтрольний Донецьк, де вступив у терористичне угруповання Оплот.

Чоловік зі зброєю охороняв підконтрольні сепаратистам військові об'єкти, облаштовував блокпости і здійснював їхнє патрулювання, а також збирав інформацію про розташування і кількість сил і засобів АТО, брав участь в бойових діях проти українських військових.

Орджонікідзевський районний суд Маріуполя призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше вербувальниця сепаратистів заочно отримала 10 років в'язниці. Жінка виконувала завдання з вербування і укомплектування особового складу батальйону "Схід".

Також в Маріуполі суд виніс вироки п'ятьом інформаторам "ДНР". Двоє отримали по 10 років позбавлення волі, а троє - по п'ять років в'язниці.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияУкраинаСБУсудМариупольсепаратисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі