RU
 

На Закарпатті контрабандист намагався перевезти півтори тисячі пачок сигарет

Корреспондент.net,  8 листопада 2018, 09:13
0
199
На Закарпатті контрабандист намагався перевезти півтори тисячі пачок сигарет
Фото: zak.sfs.gov.ua
Митники виявили в автомобілі 1530 пачок сигарет

Громадянин України, водій Volkswagen Transporter 2008 року випуску, прямував до Італії у приватних справах.

Співробітники Закарпатської митниці ДФС затримали на митному посту Лужанка контрабандиста, який намагався перевезти через кордон 1 530 пачок сигарет. Як повідомляє прес-служба ДФС в Закарпатській області, громадянин України, водій Volkswagen Transporter 2008 року випуску, прямував до Італії у приватних справах.

Формою проходження митного контролю водій обрав "зелений коридор" і при усному опитуванні спростував наявність у нього товарів, що підлягають декларуванню, і заявив, що не переміщує жодних товарів, прихованих від митного контролю.

"На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків транспортний засіб працівники митниці вивели із загального потоку для проведення поглибленого огляду. За підсумками митники виявили приховані від митного контролю цигарки - 330 пачок червоних Marlboro і 1 200 пачок Marlboro Gold. Всі тютюнові вироби українського виробництва і містять акцизні марки. Сигарети були заховані в спеціально виготовленому тайнику - подвійному днищі", - повідомляють представники ДФС.

Загальна вартість виявлених сигарет склала 59 тисяч гривень. Вартість автомобіля складає, за попередньою оцінкою, понад 243 тисячі гривень.

Таким чином, чоловік вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Дані дії караються штрафом у розмірі 100% вартості товарів і конфіскацією транспортного засобу, використаного для їхнього переміщення.

Раніше на кордоні з Польщею у вантажі торфу знайшли 17 тисяч пачок сигарет. Контрабанда була захована в спеціально виготовлені муляжі, які імітують торф'яні брикети.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: сигареты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі