RU
 

Віце-спікер Ради задекларувала автомобіль за десять гривень

Корреспондент.net,  7 листопада 2018, 15:10
0
614
Віце-спікер Ради задекларувала автомобіль за десять гривень
Фото: Оксана Сыроид / Facebook
Сироїд вже прокоментувала інформацію

НАЗК направило до суду 11 протоколів про адмінправопорушення за фактами декларування недостовірної інформації.

 
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 11 протоколів про адміністративні правопорушення за фактами декларування недостовірної інформації, неповідомлення і несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, а також несвоєчасне надання декларацій. Рішення були прийняті на засіданні Національного агентства, повідомляє прес-служба відомства в середу, 7 листопада.
 
 
"Три адмінпротоколи складені за результатами перевірки декларацій 2015 - 2017 років народного депутата, заступника спікера Верховної Ради України Оксани Сироїд. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано невідповідність задекларованої вартості автомобіля суб'єкта декларування на дату набуття права", - відзначили в прес-службі.
 
За даними НАЗК, придбання автомобіля здійснювалося на підставі біржового договору (угоди), згідно з яким вартість Suzuki Grand Vitara, який купила чиновник у свого цивільного чоловіка, становила 10 грн.
 
"Однак у деклараціях вказана вартість автомобіля, за яку він був придбаний попереднім власником, а саме 180 тисяч грн", - уточнили в прес-службі.
 
Сама Сироїд заявила, що Національне агентство з питань запобігання корупції неправильно трактувало її декларацію і помилково заявило, що вона придбала автомобіль за 10 гривень. 
 
"Сироїд у декларації вказала купівлю автомобіля за 180 000 гривень. Якраз НАЗК наполягає на тому, що авто коштувало 10 гривень. Прошу бути акуратнішими в ваших заголовках. Спасибі!" - написала заступник голови українського парламенту на своїй сторінці в Facebook.
 
Раніше в НАЗК заявили, що вісім українців, які займали державні посади в 2017 році, не подали декларації за цей період.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі