RU
 

Рабинович, Тимошенко і Бойко очолили рейтинг брехунів

Корреспондент.net,  2 листопада 2018, 18:09
1
1205
Рабинович, Тимошенко і Бойко очолили рейтинг брехунів
Фото: voxukraine.org
У заявах політиків підрахували відсоток брехні

Аналітики перевірили факти з заяв українських політиків і розповіли, хто найчастіше брехав.

 
Вадим Рабинович, Юлія Тимошенко і Юрій Бойко очолили рейтинг маніпуляторів і брехунів за підсумками третього кварталу цього року. Правдивість фактів у висловлюваннях українських політиків перевіряла аналітична організація VoxUkraine, яка опублікувала результати досліджень.
 
Так, у висловлюваннях Вадима Рабиновича нарахували 45,9% неправди, 28,9% маніпуляції, 5,7% перебільшень і тільки 19,6% правди.
 
У Юлії Тимошенко, за даними аналітиків, неправда міститься в 32,8% висловлювань, маніпуляція - 23,9%, перебільшення - 13,4, а правда - в 29,9%.
 
Юрій Бойко, згідно з матеріалами дослідження, брехав у 20,0% висловлювань, в 8,0% використовував маніпуляції, в 32,0 - перебільшення, і в 40% говорив правду.
 
Відзначається, що ці три політики вже не перший квартал займають перші місця в рейтингу неправди і маніпуляції.
 
 
Тим часом, у промовах прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і президента Петра Порошенка в третьому кварталі також стало менше правди. Вони скотилися з перших місць правдорубців у середину рейтингу. З початку року президент і прем'єр майже не змінювали тематику своїх виступів: зовнішня торгівля, бюджет, банки, стан економіки, але влітку в їхніх промовах з'явилося більше популізму і, як наслідок, - більше перебільшень і маніпуляцій.
 
Найчастіше в третьому кварталі політики говорили про газ, зовнішню торгівлю, власну законодавчу діяльність, державний борг і стан економіки. Проте їх місця зайняли лідер ВО Свобода Олег Тягнибок і лідер Громадянської позиції Анатолій Гриценко. Замикає трійку правдивих політиків Андрій Садовий, лідер Самопомічі та мер Львова.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Вибори-2019
ТЕГИ: рейтингЮлия ТимошенкоЛожьБойкоЮрий БойкоРабиновичВадим Рабинович
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі