RU
 

МЗС Польщі протестує через демонтаж левів на Личаківському кладовищі

Корреспондент.net,  27 жовтня 2018, 06:08
0
676
МЗС Польщі протестує через демонтаж левів на Личаківському кладовищі
Фото: zaxid.net
Рішення про демонтаж левів на львівському цвинтарі обурило поляків

Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що посольство Польщі в Україні протестує до МЗС України через заяву Львівської облради про необхідність демонтажу скульптур левів на Личаківському кладовищі.

 
"Хочу поінформувати, що сьогодні наше посольство в Києві відреагувало на це в українському МЗС. Подивимося. Сподіваюся, що все ще можна домовитися у цій справі", - сказав дипломат, повідомляє Укрінформ.
 
За словами глави польського МЗС, він не хотів би, щоб емоції домінували над стратегічною метою Польщі, яка полягає в розвитку позитивних дипломатичних відносин з Україною.
 
Чапутович додав, що питання левів на кладовищі було поставлене під час переговорів з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним і він пообіцяв проаналізувати ситуацію.
 
Глава польського МЗС зазначив, що ці леви мають величезне символічне значення для Польщі.
 
Нагадаємо, 25 жовтня депутати Львівської облради прийняли заяву, у якій висловлюється вимога демонтувати скульптури левів на Личаківському кладовищі, щоб уникнути провокацій. При цьому депутати наполягають на проведенні правоохоронними органами розслідування появи цих скульптур на кладовищі.
 
Леви були повернуті на кладовище в грудні 2015 року з ініціативи міністерства культури Польщі, без узгодження з українською стороною. Щоб уникнути загострення ситуації, скульптури тоді не демонтували, а закрили дерев'яними щитами.
 
Раніше до 100-річчя створення Західно-Української Народної Республіки у Львові встановили бронзового лева з герба ЗУНР.
 
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ПольшапротестлевКладбищеМИД
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі