RU
 

РПЦ відповіла на заяву Варфоломія щодо України

Корреспондент.net,  23 жовтня 2018, 12:29
0
1952
РПЦ відповіла на заяву Варфоломія щодо України
Фото: patriarchate.org
РПЦ не буде підкорятися рішенням Константинополя

У Константинополя немає церковних привілеїв, і РПЦ не зобов'язана підкорятися його рішенням, заявили в Московському патріархаті.

Російська православна церква не зобов'язана підкорятися рішенням Вселенського патріархату. Про це заявив секретар відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Ігор Якимчук, передає РБК у вівторок, 23 жовтня.

Він не погодився з позицією патріарха Варфоломія про те, що Константинополь має виключні права.

"Православний Вселенський собор не передбачає особливих привілеїв для Константинопольського патріархату. Крім привілеїв честі, що не дають будь-яких владних повноважень поза межами цієї церкви. Відповідно, жодної потреби підкорятися рішенням Константинополя ні у Російської православної церкви, ні у будь-якої іншої немає", - пояснив Якимчук.

Нинішню лінію поведінки Варфоломія представник РПЦ охарактеризував як "неправославну католицьку", коли одному з предстоятелів надаються якісь особливі повноваження. "Російська церква не згодна з таким підходом. Він порушує чистоту православної віри", - сказав він.

Напередодні патріархат Варфоломій заявив, що не відступить в питанні надання автокефалії Українській православній церкві, і не має наміру піддаватися якомусь зовнішньому тиску. За його словами, РПЦ рано чи пізно погодиться з цим рішенням, "оскільки у неї немає іншого вибору".

Нагадаємо, 11 жовтня Вселенський патріархат в Константинополі погодився надати автокефалію Українській православній церкві і вирішив скасувати анафему предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета.

15 жовтня РПЦ оголосила про припинення відносин з Константинопольським патріархатом. Таке рішення було прийнято через початок процесу надання Українській церкві автокефалії.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 

Автокефальна церква в Україні
У ПЦУ відповіли, чи можна жінкам ходити до церкви у штанах
У Києві перевірять законність перебування УПЦ МП на 73 земельних ділянках
Суд зобов'язав УПЦ звільнити храми в Переяславі та Кам'янці-Подільському
Патріарх Варфоломій закликав усіх християн святкувати Великдень разом
Митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП оголосили четверту підозру
СПЕЦТЕМА: Автокефальна церква в Україні
ТЕГИ: УкраинацерковьРПЦУПЦ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі