RU
 

В Україні вдвічі збільшився незаконний збут зброї

Корреспондент.net,  20 жовтня 2018, 20:46
0
352
В Україні вдвічі збільшився незаконний збут зброї
Фото: Getty Images
У країні збільшився незаконний збут зброї

Перший заступник голови Національної поліції заявив, що цього року в країні задокументовано 119 фактів продажу зброї, боєприпасів і вибухівки.

 
В Україні оперативними підрозділами цього року задокументовано 119 фактів продажу зброї, боєприпасів і вибухівки - вдвічі більше порівняно з минулим роком. Про це перший заступник глави Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявив під час наради за підсумками роботи блоку кримінальної поліції протягом 9 місяців 2018 року, повідомляє офіційний сайт Нацполіції в суботу, 20 жовтня.
 
Аброськін зазначив, що одна з основних задач, що стоять перед оперативними працівниками, - виявлення і ліквідація каналів постачання зброї і боєприпасів.
 
"Особлива увага повинна бути приділена виявленню нелегальних каналів надходження зброї зі сходу країни в області, де не ведуться бойові дії. Отже, ідеться і про попередження злочинів, скоєних із використанням зброї", - сказано в повідомленні.
 
Перший заступник глави Нацполіції також зазначив, що на території України із цією метою регулярно проводяться оперативно-профілактичні заходи під назвою Зброя та вибухівка.
 
"Тільки цього року ми вже провели дві операції Зброя та вибухівка. За час проведення останньої з них із незаконного обороту вилучено та направлено на дослідження 913 одиниць вогнепальної зброї, 804 гранати, 266 вибухових пристроїв. Крім цього, вилучено майже 100 тисяч патронів і 195 кг вибухових речовин", - зазначив Аброськін.
 
Він також підкреслив, що цей напрямок діяльності поліції знаходиться на постійному контролі керівництва Національної поліції України.
 
Раніше в Нацполіції заявили, що в Україні з 2013 року на 10% знизився рівень злочинності.
 
Нагадаємо, напередодні в Бахмуті Донецької області виявили арсенал зброї в одному з гаражів житлового сектора міста.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: оружиеполициябоеприпасыторговля оружиемсборная Польши
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі