RU
 

Порошенко закликав ЄС визнати Голодомор геноцидом

Корреспондент.net,  4 жовтня 2018, 22:20
0
143
Порошенко закликав ЄС визнати Голодомор геноцидом
Порошенко звернувся до ЄС із закликом про визнання Голодомору геноцидом

Президент закликав країни ЄС і міжнародні організації наслідувати в цьому питанні приклад США.

Президент України Петро Порошенко закликав країни Європейського союзу визнати Голодомор актом геноциду українського народу. З таким зверненням він виступив під час зустрічі з міністром закордонних і європейських справ Словаччини Мирославом Лайчаком, йдеться в четвер, 4 жовтня, в повідомленні президента в Twitter.

"Закликаю країни ЄС і міжнародні організації наслідувати приклад США і визнати Голодомор актом геноциду українського народу", - сказав Порошенко.

Також в ході зустрічі сторони обмінялися думками з важливих питань двосторонніх відносин і міжнародного порядку денного. Зокрема, були розглянуті питання розширення співробітництва в сферах торгівлі та економіки, оборони, енергетичної безпеки і прикордонного співробітництва.


Нагадаємо, в цей же день повідомлялося, що Сенат США визнав Голодомор в Україні геноцидом. Раніше таке рішення прийняли в 12 штатах країни.

Як повідомлялося, виступаючи на Генасамблеї ООН президент Петро Порошенко закликав ООН прийняти декларацію про Голодомор в Україні.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet



ТЕГИ: ГолодоморЕССловакияПорошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі