RU
 

В Угорщині звинуватили Порошенка в роздуванні екстремістських настроїв

Корреспондент.net,  1 жовтня 2018, 12:15
0
208
В Угорщині звинуватили Порошенка в роздуванні екстремістських настроїв
Фото: Getty Images

Внесення Петера Сійярто в базу Миротворця, на думку Будапешта, було потрібно президенту України для збільшення свого рейтингу.

У Будапешті заявили, що "протиугорські напади в Україні" відбуваються за участю керівництва держави. Про це йдеться в заяві прес-секретар МЗС Угорщини Тамаша Менцера, опублікованій в неділю, 30 вересня, на сайті уряду Угорщини.

Таким чином в МЗС Угорщини відреагували на внесення імені міністра закордонних справ Петера Сійярто в базу Миротворця.

Представник МЗС зазначив, що "в Україні протиугорські напади відбуваються із залученням адміністрації та державного апарату, про що свідчить той факт, що міністр закордонних справ Петер Сійярто був внесений до списку ворогів України екстремістського українського сайту після критики президента Петра Порошенка".

У МЗС Угорщини зазначили, що претензії, зазначені на сайті Миротворець, про погрози військовим втручанням не відповідають дійсності. За його словами, влада України і зокрема президент "грають на екстремістських настроях" для збільшення своїх голосів і підтримки.

Нагадаємо, міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сійярто потрапив в базу сайту Миротворець. Причиною називається "замах на суверенітет і територіальну цілісність України.

Раніше Петро Порошенко, коментуючи скандал з видачею угорських паспортів українцям, зажадав поваги до суверенітету України.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 

ТЕГИ: ВенгрияПорошенкодвойное гражданство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі