RU
 

Україна вимагає допустити своїх лікарів до Сенцова

Корреспондент.net,  29 вересня 2018, 17:27
0
331
Україна вимагає допустити своїх лікарів до Сенцова
Ось так Сенцов виглядає зараз

Олег Сенцов 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських в'язнів, яких утримує Росія.

Міністерство закордонних справ України закликало Росію допустити українських лікарів до режисера Олега Сенцова, який голодує в російській в'язниці.

"Коригування лікування" з боку РФ відоме. Вимагаємо допуск українського консула nf лікарів до Олега", - написала речниця МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

 
Нагадаємо, 28 вересня Сенцова вивезли з колонії в лікарню міста Лабитнангі для планового обстеження. Тоді ж російські тюремники опублікували фото політв'язня під час медогляду.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці терактів на півострові під час окупації Росією та зберіганні зброї та вибухівки.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували в колонію в місті Лабитнангі.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких утримує Росія. За ці місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється. Він голодує вже 139 днів.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: Украина-РоссияМИД Украиныголодовкаполитзаключенные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі