RU
 

Верховний суд визнав законним зняття недоторканності з Савченко

Корреспондент.net,  17 вересня 2018, 15:20
0
146
Верховний суд визнав законним зняття недоторканності з Савченко
Верховний суд відмовився повернути Савченко недоторканність

Касаційний адміністративний суд Верховного суду визнав законним зняття депутатської недоторканності з позафракційного депутата Надії Савченко.

 
Касаційний адміністративний суд Верховного суду визнав законним зняття недоторканності з депутата Верховної Ради Надії Савченко. Про це йдеться в рішенні Верховного суду від 11 вересня.
 
Згідно з ним, у червні Савченко подала позов до суду, в якому попросила визнати протиправною бездіяльність Ради з перевірки достатності, законності і обґрунтованості внесених подань на зняття з неї недоторканності.
 
Також вона просила Верховний суд визнати протиправними та скасувати постанови парламенту про надання згоди на притягнення її до кримінальної відповідальності і на затримання та арешт депутата.
 
Позов Савченко обґрунтовувала тим, що оспорювані постанови Ради прийняті безпідставно, з перевищенням наданих законом повноважень та у спосіб, не передбачений Конституцією та законами.
 
На її думку, парламент прийняв ці постанови без урахування всіх обставин, що мають значення для прийняття рішення, упереджено і під тиском, недобросовісно і нерозумно, з грубим порушенням принципу рівності перед законом, непропорційно, зокрема без дотримання необхідного балансу між несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів депутата Савченко і цілями, на досягнення яких спрямовані ці рішення і дії.
 
Вона також послалася на порушення принципу рівності перед законом і допустимості доказів у доведенні кримінального злочину.
 
Савченко зазначила, що генеральний прокурор Юрій Луценко у своєму виступі в Раді не привів конкретних доказів її провини, а його звинувачення ґрунтувалися на припущеннях і на незаконно отриманих відеодоказах.
 
Верховний суд відкинув ці аргументи Савченко, зазначивши також, що процедура прийняття постанов депутатами не була порушена.
 
В результаті, суд у повному обсязі відмовив депутату в задоволенні позову.
 
Рішення може бути оскаржене у Великій палаті Верховного суду.
 
Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і надала дозвіл на її затримання та арешт. Незабаром суд помістив політика під варту.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Савченко і тероризм: справа Надії
СюжетСправа Савченко: хроніка подій
СюжетПозбавлення недоторканності Савченко. Онлайн
СПЕЦТЕМА: Савченко і тероризм: справа Надії
ТЕГИ: неприкосновенностьРадаВерховный СудСавченко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі