RU
 

У Греції з початку року за перевезення нелегалів затримали 18 українців

Корреспондент.net,  7 вересня 2018, 16:08
0
45
У Греції з початку року за перевезення нелегалів затримали 18 українців
Фото: pontos-news.gr
Більше 160 українців знаходяться в тюрмах Греції

Більше 160 українців знаходяться в тюрмах Греції за перевезення нелегальних мігрантів, близько 120 з них отримали вироки, повідомив представник департаменту консульської служби МЗС України.

 

З початку року в Греції за перевезення нелегалів затримали 18 українців. Про це розповів офіційний представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, пише DW у п'ятницю, 7 вересня.
 
За словами Кирилича, станом на липень понад 160 українців знаходяться в тюрмах Греції за перевезення нелегальних мігрантів. При цьому близько 120 з них отримали вироки.
 
"Максимальний термін покарання, який отримали засуджені українці - 25 років", - повідомив Кирилич. Він зазначив, що в деяких випадках за певних обставин перевезення мігрантів кваліфікується як тяжкий злочин.
 
Крім цього, є ще одна категорія засуджених моряків у Греції, яких засудили до 8-9 років позбавлення волі. Таких осіб через рік-два звільняють умовно-достроково. За даними Кирилича, таких українців зараз налічується близько 30 осіб. Після звільнення вони зобов'язані перебувати в Греції, жити за певною адресою і регулярно відвідувати поліцію для підтвердження свого перебування.
 
Раніше шість громадян України були засуджені в Греції до різних термінів ув'язнення за звинуваченням у перевезенні біженців з країн Близького Схід.
 
Також повідомлялося, що правоохоронці Греції та Італії утримують близько 250 українських моряків.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: МЗС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі