RU
 

Балух не отримує в СІЗО медичної допомоги - адвокат

Корреспондент.net,  7 вересня 2018, 15:12
0
46
Балух не отримує в СІЗО медичної допомоги - адвокат
Фото: Александра Сурган / Крым.Реалии
Володимир Балух голодує з 19 березня

Адвокат повідомила, що українцеві надавати допомогу не хочуть і не можуть - у СІЗО немає лікарів і медичного обладнання.

 
Українець Володимир Балух, який голодує в СІЗО в анексованому Криму більше 170 днів, узагалі не отримує медичної допомоги. Про це в п'ятницю, 7 вересня, пише Новая газета.
 
За словами адвоката ув'язненого Ольги Дінзе, яка відвідала українця 5 вересня, у Балуха був напад сильних болів у печінці, розпочалося запалення вуха, він продовжує втрачати вагу. Медичну допомогу, за словами Дінзе, українцеві надавати не хочуть і не можуть - у СІЗО немає лікарів і медичного обладнання.
 
Як повідомила захисниця, перші проблеми зі здоров'ям почалися в Балуха ще до голодування.
 
"Почалися болі в області хребта. Ми з'ясували, що це може бути пов'язане із захворюваннями внутрішніх органів, і звернулися до суду з клопотанням, щоб його вивезли до цивільної лікарні для постановки діагнозу. Суд нам відмовив", - повідомила Дінзе.
 
Лікування, зрештою, звелося лише до прийому знеболювальних, які передавала активісту в СІЗО цивільна дружина. З початком голодування проблеми зі здоров'ям у Балуха загострилися.
 
"Володимиру, природно, потрібна медична допомога, одиночна камера, відведена голодуючим. Але навіть коли його таки перевели в одиночну камеру, це зробили, винятково щоб тримати його під наглядом. У камері було встановлене відеоспостереження - усюди, включаючи туалет. До Володимира підсаджували сусідів, які співпрацювали з адміністрацією СІЗО і доповідали про те, що відбувається в камері. Володимира постійно ображають за національною ознакою", - розповіла адвокат.
 
За її словами, від фізичного насильства Балух не потерпає, проте на нього тиснуть психологічно. Коли активіст утримувався у двомісній камері, йому постійно приносили домашню їжу. З часом її з'їдав співкамерник, а Балуха звинувачували, що він обманює про своє голодування.
 
Раніше правозахисники повідомляли, що Балух до арешту важив близько 95 кілограмів. Сьогодні він важить близько 60 кілограмів.
 
Нагадаємо, з 19 березня 2018 року Балух тримає безстрокове голодування. За час протесту він утратив 30 кілограм ваги. Після місяця голодування він погодився приймати дві склянки вівсяного киселю і 50-70 г житніх сухарів упродовж доби.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: Украина-РоссияадвокатзаключенныйполитзаключенныеСИЗОзаключенные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі