RU
 

Супрун розвінчала міф про шкоду бігу для хребта

Корреспондент.net,  7 вересня 2018, 12:08
0
262
Супрун розвінчала міф про шкоду бігу для хребта
Фото: pixabay.com
Поперекові міжхребцеві диски у бігунів виглядають краще

За допомогою МРТ було доведено, що поперекові міжхребцеві диски у людей, що займаються бігом, виглядають краще.

 
Біг не тільки не шкодить міжхребцевим дискам, а навпаки, покращує їх стан. Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю, 7 вересня.
 
"М'язи і кістки під час фізичних навантажень стають міцнішими і сильнішими. До недавнього часу, вважалося, що міжхребцеві диски не можуть відповідати на навантаження подібним чином. Втім, дослідження показують, що це можливо. За допомогою МРТ було доведено, що поперекові міжхребцеві диски у людей, що займаються бігом, виглядають краще", - розповіла Супрун.
 
В.о. міністра зазначила, що у бігунів, як правило, відсутні інші фактори, що призводять до зносу дисків і розвитку болю в спині, наприклад, зайва вага і куріння.
 
"Мінус одна причина, щоб не починати бігати", - зазначила Супрун і нагадала українцям, що для здоров'я не обов'язково пробігати довгі дистанції.
 
Нагадаємо, Уляна Супрун регулярно у своєму Facebook розвіює найпоширеніші міфи і дає поради, як правильно стежити за здоров'ям. Корреспондент.net зібрав найпопулярніші поради Супрун.
Раніше повідомлялося, що Уляна Супрун очолила рейтинг ненависних українцям політиків. Своє негативне ставлення до неї висловили 46% опитаних українців.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СпортМинздравспинабегСупрунактивность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі