RU
 

ЄСПЛ вимагає від РФ інформації про стан здоров'я чотирьох ув'язнених

Корреспондент.net,  23 серпня 2018, 22:15
0
67
ЄСПЛ вимагає від РФ інформації про стан здоров я чотирьох ув язнених
ЄСПЛ вимагає інформацію про українських в'язнів в Росії

Відповідний запит до Європейського суду з прав людини направила Україна після того, як Росія відмовила у допуску до них консулу і омбудсмену.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зобов'язав Росію до 5 вересня повідомити про стан здоров'я українських в'язнів Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Кука і Сергія Литвинова, а також про надання їм медичного обслуговування. Про це у четвер, 23 серпня повідомив міністр юстиції України Павло Петренко на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що Європейський суд з прав людини дуже швидко відреагував на запит від уряду України про стан здоров'я українців.

"Рішення ЄСПЛ: РФ до 5 вересня повинна надати інформацію про стан здоров'я цих політв'язнів, яке медичне обслуговування їм надавалося і чи таке обслуговування надається зараз", - написав Петренко.

Він додав, що, згідно з рішенням ЄСПЛ, РФ повинна надавати інформацію про ув’язнених, в доступі до яких вона відмовляла українським консулам, Уповноваженому ВРУ з прав людини та іншим представникам Української держави і активістам.

Нагадаємо, напередодні Турецький президент Реджеп Ердоган попросив лідера кримських татар Мустафу Джемілєва передати йому повний список українських в'язнів, яких утримують в російських в'язницях.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


ТЕГИ: РоссиязаключенныеЕСПЧ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі