RU
 

ДСНС знайшла порушення в 900 громадських закладах

Корреспондент.net,  16 серпня 2018, 17:24
0
135
ДСНС знайшла порушення в 900 громадських закладах
Фото: Пресс-служба ГСЧС Украины
ДСНС знайшла сотні тисяч порушень пожежної безпеки в громадських закладах

В Україні з кінця березня йдуть масові перевірки пожежної безпеки торгових центрів, лікарень, дитсадків і шкіл.

Держслужба з надзвичайних ситуацій, за результатами перевірок на предмет дотримання вимог техногенної і пожежної безпеки, направила до суду 891 позов для припинення експлуатації ТРЦ, лікарень, дитячих садків і шкіл. Про це в четвер, 16 серпня, повідомляється на сайті ДСНС.

Зокрема, пропонується закрити 272 торгово-розважальних центри, 63 лікарні зі стаціонарним лікуванням, 556 дитячих садків і шкіл.
 
"Проведено позапланові перевірки стану техногенної і пожежної безпеки в 33,392 тис. закладів, з них: у 26,739 тис. дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів; 1,829 тис. установ охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням; 4,824 тис. торгових підприємств (торгові центри, багатофункціональні будинки і комплекси), у культурно-видовищних і розважальних установах", - йдеться в повідомленні.
 
Як зазначається, за порушення вимог пожежної безпеки і невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності було притягнуто 32,683 тис. керівників установ і відповідальних посадових осіб.
 
"Також за результатами перевірок подано до адміністративного суду 891 позовну заяву на припинення експлуатації об'єктів", - йдеться в повідомленні.
 
Зокрема, за результатами перевірок ТРЦ було виявлено 82,376 тис. порушень; дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів - виявлено 309,26 тис. порушень; установ охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням - виявлено 32,221 тис. порушень.
 
Нагадаємо, масові перевірки місць масового скупчення людей в Україні розпочалися 30 березня.
 
Раніше Управління ДСНС у Києві звернулося до адміністративного суду з вимогою призупинити роботу 33 торгово-розважальних центрів, дитячих садків, шкіл і лікарень столиці.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: больницышколыпроверкиТРЦ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі