RU
 

З Криму до Росії вивезли ще одного українського ув'язненого

Корреспондент.net,  9 серпня 2018, 16:06
0
79
З Криму до Росії вивезли ще одного українського ув язненого
Фото: Крым.Реалии / Антон Наумлюк
Геннадій Лімешко нібито готував диверсії в Криму

Дружина ув'язненого Геннадія Лімешка просить Міністерство закордонних справ України, Людмилу Денісову та Ірину Геращенко дізнатися, куди перевели її чоловіка.

 
Ув'язненого Геннадія Лімешка вивезли з півострова до Росії для відбування покарання. Про це в четвер, 9 серпня, повідомив журналіст Радіо Свобода Антон Наумлюк на своїй сторінці у Facebook.
 
"Засуджений на вісім років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному виготовленні, перевезенні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин Геннадій Лімешко етапований з Сімферополя для відбування покарання. На цей момент Лімешко знаходиться в Краснодарі", - повідомив він.
 
Цю інформацію також підтвердила дружина Геннадія Лімешка. Вона також повідомила, що написала офіційні запити українському омбудсмену Людмилі Денісовій, МЗС і уповноваженій президента Ірині Геращенко з проханням встановити місцеперебування і стан здоров'я чоловіка.
 
"Останнім часом воно в нього погіршилося, проблеми із зубами і суглобами", - написала Ірина Лімешко на своїй сторінці у Facebook.
 
Журналіст Наумлюк повідомив, що, за попередньою інформацією, Лімешка можуть направити в Кабардино-Балкарію, Саратов або ж залишити в Краснодарському краї.
 
Раніше уповноважений з прав людини Людмила Денісова внесла "українського диверсанта" Геннадія Лімешка в список політв'язнів.
 
Нагадаємо, 10 травня 2018 року підконтрольний Кремлю Судакський міський суд визнав його винним і призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному придбанні, зберіганні і носінні вибухових речовин. Серед обтяжливих обставин - ненависть і ворожнеча у зв'язку з приєднанням Криму до Росії.
 
Нагадаємо, у серпні 2017 року ФСБ повідомила про затримання в Криму чоловіка, якого вони назвали агентом СБУ і звинуватили в підготовці диверсій на півострові.
 
Пізніше російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лімешком 1992 року народження і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму.
 
У Міноборони України повідомили, що Геннадій Лімешко служив у ЗСУ за контрактом і був звільнений у травні 2017 року через службову невідповідність. У СБУ назвали послідовною провокацією повідомлення ФСБ про затримання "українського агента".
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: РоссияКрымзаключенныйукраинец
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі