RU
 

Ув'язненого в РФ Клиха повернули в колонію з психлікарні

Корреспондент.net,  7 серпня 2018, 19:06
0
97
Ув язненого в РФ Клиха повернули в колонію з психлікарні
Фото: espreso.tv
Станіслав Клих у залі суду

Українець поскаржився на біль у нирках і розповів про психотропні ліки, які йому вводили в лікарні.

 
Станіслав Клих після перебування в психіатричній лікарні повернувся в колонію. У розмові з матір'ю він розповів, що в лікарні його накачали психотропними препаратами. Про це у вівторок, 7 серпня, повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у своїй сторінці у Facebook.
 
Вона розповіла, що поговорила з матір'ю українського ув'язненого Тамарою, якій нарешті вдалося поспілкуватися із сином і дізнатися про його стан здоров'я.
 
"Поговорила з мамою Станіслава Клиха - Тамарою. Вона розповіла, що нарешті говорила із сином по телефону - Станіслав зараз уже в колонії. Тамара неодноразово просила про цю розмову, але їй постійно відмовляли. Станіслав розповів, що в психіатричній лікарні його накачали психотропними препаратами, і він не знає, як це буде впливати на його стан у подальшому. За словами Тамари, Станіслав врівноважений, розповідає, що дуже болять нирки, швидше за все після травми", - повідомила Денісова.
 
Омбудсмен також розповіла Тамарі Клих про необхідність написати заяву і про те, які документи їй потрібно оформити для отримання державної допомоги як члену сім'ї ув'язненого.
 
Раніше правозахисники розшукали українця Клиха в психлікарні, куди його помістили без його згоди.
 
Раніше в організації Amnesty International розповіли, що Клих пройшов насильницьке лікування в психіатричній лікарні, після чого змінилася його поведінка, а мама повідомляє про сліди тортур. Правозахисники вважають, що до Клиха застосували методи радянської каральної психіатрії, щоб зломити волю.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Россиязаключенныйзаключенные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі