RU
 

На Донбас масово стягують танки і артилерію - ОБСЄ

Корреспондент.net,  6 серпня 2018, 20:31
1
2001
На Донбас масово стягують танки і артилерію - ОБСЄ
Фото: ОБСЕ
Спостерігачі фіксують зростання військової техніки в сепаратистів

Кількість військової техніки на території ДНР і ЛНР зросла майже в дев'ять разів, що призвело до різкого зростання кількості порушень режиму тиші.

 
У липні Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зареєструвала на непідконтрольній Києву території Донецької і Луганської областей різке збільшення кількості важкого озброєння і військової техніки. Про це в понеділок, 6 серпня, повідомляє Українська сторона Спільного центру з контролю і координації на своїй сторінці у Facebook.
 
Порівняно з попереднім місяцем, у липні СММ ОБСЄ зареєструвала безпрецедентне - більш ніж 200 одиниць, або у 8,5 разу - зростання кількості важкого озброєння і військової техніки, виявлених на території ЛНР і ДНР.
 
Зокрема, зареєстровано до двох танкових батальйонів, два дивізіони артилерії, дивізіон буксируваних гаубиць, до 100 одиниць ББМ, засоби протиповітряної оборони тощо.
 
Повідомляється, що також 2 серпня в підконтрольних сепаратистам районах на Донецькому напрямку безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ виявив дві батареї реактивних систем залпового вогню БМ-21 Град, дві батареї 122-мм буксируваних гаубиць Д-30 і понад 20 одиниць бронетехніки, які рухалися в складі колон поза виділеними місцями зберігання озброєння.
 
У СММ зазначають, що така активність збройних формувань призвела до різкого зростання кількості порушень режиму припинення вогню вздовж лінії розмежування.
 
Нагадаємо, на Донбасі з початку року спостерігачі ОБСЄ нарахували понад 160 жертв.
 
Як повідомлялося, наприкінці липня безпілотник ОБСЄ виявив танки сепаратистів, зокрема, поблизу Шимшинівки і Мануйлівки.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: танкибронетехникасепаратисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі