RU
 

Угорщина забезпечить Закарпаття хлором - Москаль

Корреспондент.net,  20 липня 2018, 16:03
0
146
Угорщина забезпечить Закарпаття хлором - Москаль
Фото: kremenchug.ua
Угорщина допоможе Закарпаттю з хлором для очищення води

Будапешт в якості гуманітарної допомоги направить Закарпатській області півторамісячний запас хлору.

 
Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль заявив, що хлором для очищення води регіон забезпечить Угорщина. Про це йдеться в повідомленні на його сайті в п'ятницю, 20 липня.
 
"У Закарпатті для знезараження питної води рідкий хлор використовується на 18 підприємствах водоканалу. Через зупинку українського підприємства Дніпроазот запасу хлору для безперебійної роботи насосно-фільтрувальних станцій області залишилося на кілька тижнів. Після цього підприємства змушені будуть припинити свою роботу і зупинити централізоване постачання води населенню, що неминуче призведе до спалаху інфекційних хвороб", - йдеться в повідомленні.
 
Щоб не допустити такого сценарію, Москаль звернувся до Генерального консульства Угорщини в Ужгороді з проханням поставити в Закарпаття необхідний для очищення питної води рідкий хлор.
 
"Сьогодні ми отримали відповідь, що Угорщина, яка є виробником хлору, відгукнулася на наше прохання і надасть Закарпаттю таку гуманітарну допомогу", - заявив Москаль.
 
За його словами, наразі визначається механізм найшвидшого транспортування рідкого хлору, очікується його прибуття вже наступного тижня. Попередньо, йдеться про півторамісячний запас речовини для Закарпаття, і "за цей час, сподіваємося, Дніпроазот відновить свою роботу"
 
Варто відзначити, що Дніпроазот вже оголосив про відновлення роботи цехів з виробництва хлору. Випуск продукції очікується найближчим часом.
 
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ВенгрияМоскальЗакарпатьеочистка водыводоснабжениеДнепрАзот
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі