RU
 

Гройсман заборонив міністрам спілкуватися з росіянами

Корреспондент.net,  11 липня 2018, 14:04
0
630
Гройсман заборонив міністрам спілкуватися з росіянами
Фото: Пресс-служба Кабмина
Гройсман зобов'язав міністрів зв'язуватися з РФ через МЗС

Ні у кого з міністрів немає повноважень вести будь-які розмови з російською стороною, зазначив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зобов'язав міністрів погоджувати з МЗС будь-яке спілкування з представниками Росії. Про це глава уряду заявив під час засідання Кабміну, повідомляє Еспресо в середу, 11 липня.

"Прошу зауважити, колеги, що на такі речі (листування з представниками РФ - ред.) ви повинні, по-перше, відразу реагувати. По-друге, ні у кого з вас немає мандата вести будь-які розмови з країною-агресором. І всі такі речі, запити провокаційні і т.д. координувати з міністерством закордонних справ. І діяти тільки в межах тих директив і мандатів, які надає уряд", - сказав Гройсман.

Таку вимогу глава уряду озвучив після появи напередодні в ЗМІ інформації про намір Міненерговугілля відновити співпрацю з Росатомом. Зокрема було опубліковано лист глави відомства Ігоря Насалика, в якому йдеться про зацікавленість "у подальшому розвитку двосторонніх відносин".

Пізніше сам Насалик спростував інформацію про пропозицію співпраці з Росатомом. На підтвердження своїх слів він надав лист, адресований першому заступнику директора Росатома Кирилу Комарову, в якому йдеться про "готовність обговорити стан реалізації спільних проектів".

Лист Ігоря Насалика. Фото: Економічна правда

Також Економічна правда повідомляє з посиланням на джерела, що Ігоря Насалика підставили.

"Насалик дійсно підписав цей документ, але зробив це не читаючи його - міністр на день візує величезну кількість документів", - сказало джерело.

За його словами, Насалик нібито вважає, що, передавши йому на підпис цей документ, його навмисне підставили, маючи на меті завдання шкоди його іміджу.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияУкраинапремьер-министрминистрРосатом
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі