RU
 

Для Донбасу корисний досвід Пуерто-Ріко - Яресько

Корреспондент.net,  7 липня 2018, 21:53
0
814
Для Донбасу корисний досвід Пуерто-Ріко - Яресько
Фото: AP
Яресько більше року очолює Раду по фінансовому управлінню та контролю для Пуерто-Ріко

Колишній міністр фінансів думає над тим, як застосувати досвід відновлення регіону після урагану в Україні.

Екс-міністр фінансів України Наталія Яресько вважає, що проект відновлення інфраструктури Пуерто-Ріко після руйнувань, викликаних ураганом Марія, може дати Україні досвід для ефективного відновлення Донбасу. Про це вона заявила в інтерв'ю LIGA.net.
 
"Ураган повністю зруйнував острів, я бачу це для себе як навчальний процес - коли Донбас повністю повернеться до України ми будемо розуміти, як краще його відбудувати: які пріоритети мають бути, які методи використовувати, які міжнародні фірми займаються такими проблемами. Я займаюся цим там, але думаю, що цей досвід використовуватиму в Україні ", - розповіла Яресько.
 
За її словами, на відновлення Пуерто-Ріко федеральний уряд США (острів вважається американської територією, але не є повноцінним штатом) виділив $ 50-60 млрд.
 
За попередніми оцінками, процес займе від п'яти до десяти років.
 
Яресько була міністром фінансів в уряді Арсенія Яценюка до його розпуску у квітні 2016 року. У березні 2017 року Яресько була призначена виконавчим директором Ради з фінансового управління і контролю для Пуерто-Ріко.
 
Нагадаємо, ураган Марія обрушився на Пуерто-Ріко в середині вересня минулого року. За офіційними даними від урагану загинули 64 людини. За оцінками вчених, стихія забрала життя близько 4645 чоловік.
 
ТЕГИ: ураганПуэрто-Рико
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі