RU
 

Суд відхилив позов щодо Жебрівського

Корреспондент.net,  5 липня 2018, 11:56
0
114
Суд відхилив позов щодо Жебрівського
Фото: Корреспондент.net
У Верховному Суді відмовили у провадженні щодо призначення Жебрівського

Верховний Суд України відмовив у відкритті провадження за позовом активістів на призначення президентом Петром Порошенком Павла Жебрівського на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро.

 
Про це в четвер, 5 липня, повідомляє прес-служба Центру протидії корупції (ЦПК).
 
При цьому в ЦПК заявили, що активісти оскаржать це рішення, оскільки підстави для відмови є незаконними.
 
"Так, Верховний Суд навіть не захотів розглядати справу і відразу прийняв, що активісти не мають права звертатися до суду, щоб оскаржити указ президента. Суд послався на те, що справа не може розглядатися в адміністративному суді, і всупереч частині 6 статті 170 кодексу не вказав, до якого саме суду в такому випадку слід звертатися", - наголосили в центрі.
 
За словами юриста ЦПК Віталія Цокура, відмова у відкритті провадження є грубим порушенням і українського, і міжнародного законодавства і "може свідчити про політичну ангажованість суддів".
 
"Центр протидії корупції оскаржить це рішення спочатку у Великій палаті Верховного Суду, а за необхідності - і в Європейському суді з прав людини", - повідомив юрист.
 
Нагадаємо, активісти ЦПК разом з Transparency International Україна й АвтоМайдану 27 червня подали позов до суду на Порошенка "за порушення закону і призначення на посаду аудитора НАБУ Жебрівського".
 
Зокрема, активісти вимагають позбавити Жебрівського посади аудитора НАБУ шляхом скасування указу президента. Причина - відсутність у Жебрівського досвіду роботи в правоохоронних або судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях, як того вимагає закон. У Жебрівського, згідно з його офіційною біографією, такого досвіду роботи не має. І незабаром він сам підтвердив це журналістам.
 
13 червня президент звільнив Жебрівського з посади голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, яку той обіймав з 11 червня 2015 року. 19 червня Порошенко призначив Жебрівського на посаду аудитора НАБУ.
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: президенткоррупцияборьба с коррупциейВерховный Судназначениеактивистыискаудитор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі