RU
 

Київ подякував Європарламенту за резолюцію стосовно Сенцова

Корреспондент.net,  15 червня 2018, 02:31
0
116
Київ подякував Європарламенту за резолюцію стосовно Сенцова
Фото: Корреспондент.net
МЗС України вітає рішення Європарламенту щодо Сенцова

Європейський парламент висловив солідарність з українським режисером, який незаконно утримувався в російській в'язниці, зазначили в МЗС.

Міністерство закордонних справ України висловило вдячність Європарламенту за прийняття резолюції щодо звільнення ув'язненого в Росії українця Олега Сенцова. Про це повідомила прес-служба відомства.

"Україна висловлює вдячність Європейському парламенту за прийняття 14 червня 2018 року резолюції щодо масштабних порушень Росією прав людини і політично мотивованих переслідувань проти громадян України. Чітка вимога європарламентарів до кремлівського режиму звільнити всіх незаконно ув'язнених за сфабрикованими справами громадян України на території Росії і в тимчасово окупованому Криму - важливий крок, який посилює міжнародний тиск на Росію", - йдеться в коментарі МЗС.

Зазначається також, що Україна вітає заклик Європарламенту до держав-членів ЄС зберігати консолідовану позицію щодо посилення санкцій тиску проти Росії, а також розглянути цільові обмежувальні заходи проти осіб, причетних до політично мотивованих переслідувань.

Нагадаємо, 16 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою відпустити всіх затриманих українців, які перебувають в Росії.

Суд в РФ засудив українського режисера до 20 років суворого режиму, звинувативши в підготовці терактів.


    ">Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


ТЕГИ: МИД УкраинырезолюцияЕвропарламент
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі