RU
 

Десять єпархій УПЦ МП готові приєднатися до УПЦ КП - Філарет

Корреспондент.net,  14 червня 2018, 10:20
0
1094
Десять єпархій УПЦ МП готові приєднатися до УПЦ КП - Філарет
Фото: pravda.com.ua
Патріарх УПЦ КП Філарет

У разі надання Томосу значна частина єпархій Московського патріархату в Україні готова приєднатися до єдиної православної церкви Київського патріархату.

 
Під зверненням до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії для Української православної церкви підписалися десять єпархій УПЦ Московського патріархату. Про це заявив глава УПЦ КП патріарх Філарет виданню Українська правда. Відповідне інтерв'ю вийшло у четвер, 14 червня.
 
"Ми знаємо, що підписалися близько десяти, однак публічно заявили дві. А чому інші промовчали і скільки їх? Інші бояться. Чого бояться? А якщо не буде Томосу, тоді Москва всіх цих, хто звертався, покарає. А коли вже буде Томос, коли утворюється єдина Помісна Українська Церква, то боятися вже не буде кого", - сказав він.
 
На думку патріарха, єпископи Московського патріархату "будуть вільно приєднуватися, і ми всі будемо складати одну Українську Православну Церкву".
 
За його словами, велика частина УПЦ МП потенційно готова до об'єднання.
 
"Так ось тих потенційних, за деякими спостереженнями, майже 2/3 Московського патріархату. Врахуйте, що на сьогодні Київський патріархат має підтримку 40-44% населення, а Московський - лише 20-24%. Якщо з цих 24% у єдності з РПЦ залишиться третина, 8% - це буде невелика Церква, і значного впливу вона не зробить", - додав глава УПЦ КП.
 
Нагадаємо, 19 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію української помісної православної церкви. Документ Верховна Рада ухвалила 19 квітня 268 голосами.
 
Пізніше повідомлялося, що Вселенський патріархат розпочав розгляд прохання України надати автокефалію її православній церкві.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Автокефальна церква в Україні
У ПЦУ відповіли, чи можна жінкам ходити до церкви у штанах
У Києві перевірять законність перебування УПЦ МП на 73 земельних ділянках
Суд зобов'язав УПЦ звільнити храми в Переяславі та Кам'янці-Подільському
Патріарх Варфоломій закликав усіх християн святкувати Великдень разом
Митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП оголосили четверту підозру
СПЕЦТЕМА: Автокефальна церква в Україні
ТЕГИ: церковьУПЦ МПУПЦ КППравославие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі