RU
 

Україна закриє частину Азовського моря - журналіст

Корреспондент.net,  3 червня 2018, 14:46
1
2485
Україна закриє частину Азовського моря - журналіст
Україна також закриє для судів частину Азова

Зенітно-ракетні стрільби й артилерійські стрільби на Азовському морі триватимуть нібито все літо - до вересня.

 
Українські військові закриють деякі прибережні райони Азовського моря з 1 червня до 1 вересня через проведення стрільб. Про це повідомив головний редактор сайту BlacksSeaNews Андрій Клименко з посиланням на дані ВМС України у неділю, 3 червня.
 
"ВМС України оприлюднило попередження про закриття районів Азовського моря з 01.06.2018 по 01.09.2018 (№178,179 ЗРС і АС ВМСУ Білосарайська затока, №180 Таганрозька затока). ЗРС і АС - зенітно-ракетні стрільби й артилерійські стрільби", - написав Клименко у Facebook.
 
Також він оприлюднив карту, на якій вказані закриті райони Азовського моря. Це території на схід від Маріуполя, біля Широкиного і Сєдова. Крім того, буде закритий район біля Мелекіна і Білосарайської коси, а також на схід від Бердянська.
 
Закриті райони Азовського моря. Фото: Андрій Клименко/Facebook
 
Нагадаємо, наприкінці травня з'явилася інформація про те, що Росія закрила для українців частину Азовського моря нібито через бойові стрільби. Тоді йшлося про закриття для судів території у дві тисячі квадратних кілометрів.
 
У деяких районах відстань до українського узбережжя - не більше 10 миль, що є грубим порушенням Конвенції з морського права.
 
Раніше повідомлялося, що 4 травня російський сторожовий корабель Аметист затримав у Чорному морі українське судно ЯМК-0041, яке нібито вело незаконний вилов камбали неподалік від кримського мису Тарханкут.
 
А 24 травня стало відомо, що ФСБ звинуватила у браконьєрстві двох рибалок із Бердянська, яких затримали в Азовському морі. Стосовно громадян України порушено кримінальні справи, які передбачають позбавлення волі на строк до п'яти років.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: РоссияУкраинаАзовское морестрельбаучениявоенные
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі