RU
 

Командувач ООС звернувся до жителів Донбасу

Корреспондент.net,  20 травня 2018, 23:23
1
1918
Командувач ООС звернувся до жителів Донбасу
Фото: president.gov.ua
Командувач Операцією об'єднаних сил Сергій Наєв

Сергій Наєв висловив стурбованість загостренням ситуації по обидва боки лінії розмежування і випадками загибелі мирних жителів Донбасу.

Командуванням Об'єднаних сил ухвалено низку рішень і віддано необхідні розпорядження для поліпшення ситуації з безпеки на лінії зіткнення. Про це йдеться в зверненні командувача Об'єднаних сил Сергія Наєва щодо загострення ситуації в районі проведення ООС, яке призвело до жертв серед цивільного населення.

Наєв висловив стурбованість загостренням ситуації по обидва боки лінії розмежування і обурений випадками загибелі мирних жителів Донбасу.

"Хочу офіційно заявити, що командуванням Об'єднаних сил ухвалено низку рішень і віддано необхідні розпорядження, реалізація яких дасть змогу поліпшити ситуацію з безпекою й уникнути жертв серед мирного населення, що проживає в безпосередній близькості як до позиції українських військ, так і в населених пунктах, тимчасово окупованих військами країни-агресора", - заявив він.

Командувач Об'єднаних сил заявив, що українські військові ніколи не використовували мирне населення як живий щит і ніколи не розглядали мирне населення як об'єкт атаки.

"Я віддав прямий наказ усім українським підрозділам уздовж лінії зіткнення надавати всебічну підтримку діяльності персоналу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з дотриманням всіх заходів безпеки персоналу Місії та місць, де вони працюють", - заявив Наєв.

За його словами, міжнародні спостерігачі мають відчувати розуміння і підтримку від кожного українського військового і від кожного громадянина України.

"У свою чергу, командування об'єднаних сил розраховує на об'єктивність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, неупереджену і чітку оцінку щодо того, ким саме і як викликано поточне загострення", - йдеться в зверненні.

Як раніше повідомлялося, на Донбасі протягом доби ситуація на території, де проводиться операції Об'єднаних сил, залишалася складною, по всій лінії зіткнення тривали інтенсивні бойові дії із застосуванням важкої артилерії.

На Донбасі збільшилася кількість вибухів - ОБСЄ

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Операція об'єднаних сил на Донбасі
ТЕГИ: обострение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі