RU
 

Суд в Києві вирішив віддати російські паспорти рибалкам Норду - адвокат

Корреспондент.net,  18 травня 2018, 11:14
0
133
Суд в Києві вирішив віддати російські паспорти рибалкам Норду - адвокат
Два члени екіпажу Норду забрали російські паспорти

Прикордонники, згідно з рішенням суду, не зуміли довести приналежність моряків до громадянства України. Двоє з восьми уже забрали документи, стверджує адвокат.

Солом'янський районний суд Києва розглянув питання про законність спроби перетину кордону екіпажем керченського рибальського судна Норд за російськими паспортами і прийняв рішення, яке дозволяє повернути рибалкам російські документи. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Максим Могильницький, керівник адвокатського об'єднання Могильницький та партнери.

Прикордонники, згідно з висновками суду, не зуміли надати докази приналежності моряків до громадянства України. У зв'язку з цим матеріали були відправлені на доопрацювання.

"Крім того, суддя оголосила, що рибалки можуть забрати свої російські паспорти в будь-який момент, підтвердивши факт законності видачі та використання документів на території України. Двоє з восьми моряків, до слова, вже повернули собі документи", - написав Могильницький.

Нагадаємо, 25 березня судно Норд, що вийшло з Керчі, було зупинене кораблем морської охорони Держприкордонслужби України за 27 кілометрів від Обіточної коси (Запорізька область). Офіційною причиною зупинки судна була перевірка дотримання правил рибальства. Після огляду Норду і документів прикордонники затримали судно, звинувативши членів екіпажу в "порушенні порядку виїзду з тимчасово окупованої території".

У ніч на 8 квітня команда арештованого Норду намагалася залишити територію України через пункт пропуску Гоптівка на автомобілях з дипломатичними номерами Росії, проте була затримана. За даними прикордонників, вивезти моряків з України намагалися представники Генконсульства Росії під прикриттям свого імунітету.

Наразі капітан Норду Володимира Горбенко заарештований. Його звинувачують за статтею про незаконне заняття рибним промислом.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: судрыбакиэкипажКерчь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі