RU
 

Зустріч глав МЗС "нормандського формату" може пройти в Німеччині

Корреспондент.net,  11 травня 2018, 11:53
0
52
Зустріч глав МЗС  нормандського формату  може пройти в Німеччині
Фото: АР
Прапори країн нормандської четвірки

Міністр закордонних справ Німеччини вважає, що миротворча місія ООН могла б допомогти досягти певного прогресу у справі мирного врегулювання конфлікту.

 
Зустріч глав МЗС Франції, Росії та України в "нормандському форматі" може пройти в Берліні. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас під час переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у четвер, 11 травня в Москві, повідомляє Deutsche Welle.
 
Він також зазначив, що "нормандському формату" потрібно дати новий поштовх.
 
У той же час, ймовірної дати, коли може відбутися така зустріч, глава зовнішньополітичного відомства ФРН не назвав.
 
Однак Маас закликав сторони конфлікту на Донбасі до відведення важких озброєнь від лінії розмежування і дотримання умов перемир'я.
 
Він також висловив переконання, що миротворча місія ООН могла б допомогти досягти певного прогресу у справі мирного врегулювання конфлікту.
 
У відповідь російський міністр Сергій Лавров заявив про готовність розглянути пропозицію німецького колеги про наступну зустріч у "нормандському форматі". За словами Лаврова, під час переговорів з Маасом вони також обговорювали "конкретне наповнення такої зустрічі".
 
Нагадаємо, напередодні відбулася тристороння зустріч президента Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і главою Франції Емануелем Макроном.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияГерманияЛавров
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі