RU
 

Тука пояснив, чому Javelin немає на Донбасі

Корреспондент.net,  6 травня 2018, 12:46
1
3169
Тука пояснив, чому Javelin немає на Донбасі
Фото: commons.wikimedia.org
Американські протитанкові комплекси Javelin доставили в Україну ще кілька тижнів тому

Javelin - єдина у світі протитанкова зброя третього покоління. Але сьогодні є певні обмеження, які прийняті відносно України.

За умовами США Україна не може використовувати отримані американські протитанкові ракетні комплекси Javelin на лінії зіткнення на Донбасі. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в ефірі Прямого.
 
Він зазначив, що після появи в Україні американської зброї, на російських пропагандистських каналах в різних ток-шоу "влаштували дурдом тихий протягом двох днів".
 
"Справа в тому, що Javelin, як би хто там не надував свої щоки, в світі єдине протитанкову зброю третього покоління. Той комплекс, яким так пишаються росіяни, Корнет, він покоління 2+", - сказав Тука.
 
Також заступник міністра пояснив, чому отримана летальна зброя поки нічого доброго не несе для українських військових.
 
"Так, є на сьогоднішній день певні обмеження, які прийняті відносно України. Умова - не використовувати ці комплекси безпосередньо на лінії зіткнення. Але треба розуміти, що це обмеження може бути скасоване в будь-який момент. Я постійно тримаю зв'язок з нашими військовослужбовцями - від солдат до генералів. Дуже поширена ситуація протягом останнього року, коли броньована техніка - то БТР або БМП, або танк супротивника виїжджає на певну відстань, півтора кілометра або два, по-різному, і відчуває повну безкарність. Ми можемо застосовувати згідно Мінським домовленостями виключно міномети 80 калібру, а такою зброєю вразити танк практично неможливо, вони починають розстрілювати позиції наших воїнів", - пояснив він.
 
Раніше Держдеп США заявив, що Україна вже отримала протитанкові системи Javelin. Однак американські дипломати виявилися надзвичайно скупі на деталі і обставини даних поставок.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 
ТЕГИ: Украинаармия и вооружениеСШАУкраина-СШАдонбасс
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі