RU
 

Україна вперше закуповуватиме сироватки від смертельних хвороб

Корреспондент.net,  4 травня 2018, 15:23
0
322
Україна вперше закуповуватиме сироватки від смертельних хвороб
У список закупівель включено 11 найменувань

До переліку включено 11 номенклатур, зокрема сироватки та імуноглобуліни проти дифтерії, сказу, правця, ботулізму і малярії.

 
Україна вперше на національному рівні буде закуповувати сироватки від специфічних хвороб. Про це в п'ятницю, 4 травня повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.
 
Відзначається, що в закупівлі включено 11 номенклатур, зокрема, сироватки та імуноглобуліни проти дифтерії, сказу, правця, ботулізму і малярії. На їх закупівлю в 2018 році закладено 40 млн грн.
 
У МОЗ повідомили, що з 2014 року в Україні не поставляються сироватки та імуноглобуліни через відсутність реєстрації. Виробники не були зацікавлені в тому, щоб заходити на український ринок, а Міністерство охорони здоров'я, відповідно до закону, не може бути ініціатором реєстрації. Тому гуманітарні вантажі до сих пір були єдиним шляхом забезпечити громадян України специфічними сироватками.
 
Відзначається, що державні закупівлі через міжнародні організації дозволяють заводити в Україну нові препарати без попередньої подачі виробника на реєстрацію. Незареєстровані в Україні препарати, які пройшли міжнародну перевірку якості та сертифікацію, можуть подаватися на тендер, і, в разі перемоги в тендері, реєструються в Україні за спрощеною процедурою.
 
Раніше повідомлялося, що в Києві немає сироватки проти дифтерії.
 
Нагадаємо, відомий педіатр Комаровський заявив, що слідом за спалахом кору Україні може загрожувати дифтерія.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Минздравлекарствагосзакупки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі