RU
 

Розенко про Міністерство ветеранів: питання перезріло

Корреспондент.net,  24 квітня 2018, 11:23
0
124
Розенко про Міністерство ветеранів: питання перезріло
Фото: business.ua
Розенко заявив, що Міністерство у справах ветеранів у нинішньому статусі створювати не можна

Створення Міністерства у справах ветеранів актуальне, але не можна допустити це в тому статусі, який має Держкомітет у справах ветеранів, заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко на конференції у вівторок, 24 квітня.

 
"Безумовно, питання створення Міністерства вже дозріло і перезріло. Але нам необхідно не допустити створення міністерства у тому статусі, який має Державний комітет у справах ветеранів. Зміна вивіски малоефективна, нам необхідно створити міністерство, щоб завести в нього функціонал з усіх відомств", - сказав він.
 
 
Розенко нагадав, що на сьогоднішній день держава встановила статуси і разові виплати учасникам бойових дій.
 
"А картина взаємодії держави з учасниками бойових дій неідеальна. Є маса невирішених питань, зокрема взаємодії ветеранів та учасників АТО з місцевими органами влади. У нас, згідно із законодавством, ряд соціальних, побутових та інших програм покладено на місцеві органи влади", - нагадав він.
 
У свою чергу представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко зауважила, що кожен учасник бойових дій потребує державної підтримки.
 
"340 тисяч громадян, які після посттравматичного синдрому отримали гіпертрофоване почуття відповідальності в мирному житті, потребують допомоги. Держава, яку захистили наші чоловіки, має захистити їх від проблем, з якими вони залишилися наодинці", - зазначила Луценко.
 
Нагадаємо, 27 лютого Верховна Рада прийняла постанову, якою просить Кабінет Міністрів створити Міністерство у справах ветеранів.
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
За матеріалами: УкринформИнтерфакс-Украина
ТЕГИ: ветераныминистерствоветеран
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі