RU
 

В СБУ заявили про затримання російського шпигуна

Корреспондент.net,  21 квітня 2018, 17:47
0
952
В СБУ заявили про затримання російського шпигуна
Фото: СБУ
Чоловік планував отримати громадянство Росії

Полковник запасу в липні 2017 року під час перебування у родичів у Росії був завербований кадровим співробітником російської військової розвідки, стверджують в СБУ.

 
Оперативники Служби безпеки України затримали співробітника одного зі стратегічних підприємств Міноборони за підозрою в шпигунській діяльності на користь Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ в суботу, 21 квітня.
 
"Правоохоронці встановили, що уродженець РФ, полковник запасу Збройних сил України, в липні 2017 року під час перебування у близьких родичів на території Росії був завербований кадровим співробітником російської військової розвідки", - йдеться в повідомленні.
 
Стверджується, що за грошову винагороду колишній військовий збирав інформацію з обмеженим доступом у сфері оборони України для передачі російським кураторам. Йшлося про дані щодо виконання державних оборонних замовлень і розробки новітніх авіаційних систем виявлення беспілотнніков, використовуваних у зоні АТО.
 
"Агент намагався придбати безпілотний літальний апарат українського виробництва з метою подальшої його передачі країні-агресору для здійснення повітряної розвідки", - додали в СБУ.
Оперативники задокументували контакти чоловіка з російськими кураторами під час його поїздок у РФ і його листування електронною поштою.
 
За даними СБУ, в майбутньому чоловік планував виїхати в Росію й отримати російське громадянство. Він уже отримав посвідку на проживання в РФ і переоформив військову пенсію для її отримання на російській території.
 
Затриманого заарештували. Проти нього порушено кримінальну справу за статтею про держзраду (ч.1 ст.111 КК України).
 
 
Раніше СБУ заявила про розкриття мережі шпигунів Росії в Харківській області. До її складу входило троє місцевих жителів, включаючи капітана Нацполіції. Всі вони затримані.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияУкраинаКиевСБУспецслужбышпионажбеспилотникразведка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі