RU
 

Україна готова до нового діалогу з нацменшинами щодо закону про освіту

Корреспондент.net,  30 березня 2018, 14:38
0
129
Україна готова до нового діалогу з нацменшинами щодо закону про освіту
Закарпатські угорці

Передбачається на законодавчому рівні закріпити продовження перехідного періоду для поступового здійснення реформи в сфері освіти і звільнити приватні школи від нових мовних вимог.

Україна готова почати в рамках виконання закону Про освіту новий діалог з представниками національних меншин. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ, опублікованій в п'ятницю, 30 березня, на сайті МЗС.

Зазначено, що Україна продовжує залишатися в рамках своїх міжнародно-правових зобов'язань.

"Україна підтверджує свої зобов'язання сприяти вільному і всебічному розвитку громадян України, зокрема, представників національних меншин, а також продовжувати забезпечувати достатню частку освіти мовами меншин в початковій і середній школах на додаток до вивчення державної мови", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, згідно з повідомленням, передбачається на законодавчому рівні закріпити продовження перехідного періоду для поступового здійснення реформи в сфері освіти і звільнити приватні школи від нових мовних вимог, згідно зі ст. 13 Рамкової конвенції про захист національних меншин.

"Україна готова почати в рамках виконання закону Про освіту новий діалог з представниками національних меншин та забезпечити, щоб виконання ЗУ Про освіту не загрожувало збереженню їхньої культурної спадщини та безперервності вивчення мов нацменшин", - запевнили в МЗС.

Нагадаємо, раніше в МЗС повідомили, що українська влада досягла взаєморозуміння з угорською громадою на Закарпатті щодо мови навчання в школах. У свою чергу угорська громада Закарпаття заперечує досягнення домовленостей з міністром освіти Лілією Гриневич стосовно закону Про освіту.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 

ТЕГИ: образованиеЯзыковой вопросМИД УкраиныпереговорыМИДобразовательные реформыдиалог
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі