RU
 

У Польщі виявили 200 гастарбайтерів з України

Корреспондент.net,  26 грудня 2017, 17:14
0
1207
У Польщі виявили 200 гастарбайтерів з України
Фото: globallookpress.com
З початку 2017 року співробітники Поморського відділу Прикордонної служби Польщі провели 535 перевірок

Роботодавцям загрожує штраф у розмірі до 10 тисяч злотих.

Польські прикордонники з м. Устка Поморського воєводства перевірили діяльність двох фірм, які займаються працевлаштуванням іноземних громадян у регіоні, повідомляє Польське радіо.

Разом була перевірена легальність зайнятості 317 іноземців, і було виявлене незаконне виконання роботи і її доручення у 207 осіб - 195 з України і 12 з Грузії.
 
"Фірми наймали працівників з порушенням термінів, зазначених у заявах про намір доручити роботу іноземцю, а також без письмових договорів і дозволів на роботу", - йдеться в повідомленні.
 
Іноземців відправляли на роботу в компанії на території Поморського і Західнопоморського воєводств. Вони працювали передовсім на підприємствах з обробки риби і в промисловому виробництві.
 
За словами прикордонників, документація була складена хаотично, було багато недоліків і помилок. Вони підозрюють, що іноземних працівників могли ввести в оману і в такий спосіб змусити їх до незаконного виконання праці.
 
Тепер роботодавцям загрожує штраф у розмірі до 10 тис. злотих.
 
Видання зазначає, що з початку 2017 року співробітники Поморського відділу Прикордонної служби Польщі провели 535 перевірок, виявивши випадки незаконного працевлаштування у 2170 іноземців.
 
Як повідомляв Корреспондент.net, раніше в Польщі затримали банду шахраїв, які незаконно працевлаштовували українців, підробляючи документи. Разом затримали п'ятьох осіб з Мазовецького воєводства, зокрема ймовірного лідера угруповання.
 
ТЕГИ: УкраинаПольшаработаукраинцымошенникитрудоустройство за границейполяки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі