RU
 

І тут замішаний Трамп? Бум популярності TelegramСюжет

Корреспондент.net,  13 січня 2021, 18:18
0
492
І тут замішаний Трамп? Бум популярності Telegram
Telegram став другим за завантаженням додатком у США

За останні три доби до месенджер Telegram приєдналося понад 25 мільйонів нових користувачів з усього світу.

 
Справжня революція у сфері месенджерів. У всьому світі люди масово переходять з WhatsApp у Telegram. Кількість активних користувачів Telegram перевалила вже за 500 мільйонів.
 
У чому причини такого сплеску, розбирався Корреспондент.net.
 

Занепокоєння про конфіденційність

 
WhatsApp - найпопулярніший месенджер у світі - оновив свої умови надання послуг та політику конфіденційності. Користувачі тепер зобов'язані дозволити WhatsApp ділитися зібраними про них даними з компанією Facebook, що володіє цим месенджером.
 
 
Особисте листування і дзвінки, як і раніше, будуть захищені кінцевим шифруванням (end-to-end encryption).
 
Але тепер Facebook зможе отримати від WhatsApp метадані ваших повідомлень і дзвінків: з ким, коли, як часто ви спілкуєтеся, ваш номер телефону та телефонні номери ваших співрозмовників, дані про Ваш пристрій або браузер, IP-адреси і відомості про вашу мобільну мережу, дані про місцезнаходження і платіжну інформацію.
 
Зміни вже викликали хвилю невдоволення. Користувачі подалися в конкуруючі месенджери - перш за все, Telegram.
 
EPA
 
Telegram збирає набагато менше інформації про користувачів, згідно зі своєю політикою конфіденційності, він має доступ тільки до інформації, яку користувач вказав у своєму профілі, телефонними номерами користувача і співрозмовників, повідомленнями поза секретних чатів і поштову адресу, якщо її вказав користувач.
 

Роль Трампа

 
За даними видання The Telegraph, Telegram став другим за завантаженням додатком у США.
 
Після блокування облікового запису президента США Дональда Трампа в Twitter і видалення з App Store і Google Play популярної серед правих радикалів платформи Parler, в Telegram активізувалися Трамп і найближче коло його союзників.
 
 
Після блокування свого особистого облікового запису Трамп розкритикував дії Twitter в офіційному акаунті @POTUS, що має статус урядового акаунта. Ці твіти були швидко видалені адміністрацією. Трамп спробував запостити ті ж повідомлення на акаунті своєї кампанії @TeamTrump, після чого мережа заблокувала на постійній основі і цей акаунт.
 

Переходи в Telegram

 
Telegram стає все більш популярним серед політиків у всьому світі.
 
Наприклад, Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган завів телеграм-канал.
 
Акаунт Ердогана вже верифікований. У першому пості повідомляється, що турецький президент завів акаунт у месенджері, слідом йде фотографія кота.
 
За кілька годин на телеграм-канал Ердогана підписалися майже 132 тисячі осіб.
 
При цьому в Туреччині користувачі почали переходити в турецькі месенджери Dedi і BiP після того, як WhatsApp оновив умови використання. Так, за даними місцевого видання Анадолу, за добу до 10 січня число користувачів BiP (створений турецьким стільниковим оператором Turkcell) зросло на 1,24 мільйона.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: конфиденциальная информацияДональд Трампперсональные данныеЭрдоганконфиденциальностьWhatsApp
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі