RU
 

У Китаї розробили багаторазову ракету-носій

Корреспондент.net,  21 жовтня 2019, 09:48
0
326
У Китаї розробили багаторазову ракету-носій
Фото: Международное радио Китая
Ракета Гіпербола-2 буде запущена вперше в 2021 році

Ракета Гіпербола-2 зі злітною масою 90 тонн здатна відправити на навколоземну орбіту 1,9 тонни корисного навантаження.

У Пекіні на форумі Чжунгуаньцунь-2019 вперше була представлена ​​китайська ракета-носій багаторазового використання, що працює на рідкому киснево-метановому паливі. Про це напередодні повідомило агентство Синьхуа.

"Ракета, що отримала назву Гіпербола-2 (Hyperbola-2), буде запущена вперше в 2021 році. Це може заповнити нестачу багаторазових ракет з рідинним ракетним двигуном в Китаї", - йдеться в повідомленні.

Гіпербола-2 була розроблена приватним розробником ракет i-Space, який базується в Пекіні. За словами Дун Яньміня, заступник гендиректора з технологій даної компанії, нова ракета-носій не тільки задовольнить зростаючий попит на запуск малих і середніх супутників, а й допоможе в наданні послуг екстрених запусків.

Стверджується, що 28-метрова ракета зі злітною масою 90 тонн здатна відправити на навколоземну орбіту 1,9 тонни корисного навантаження.

Ця ракета-носій має низьку вартість і високу надійність і може забезпечити високоякісні запуски супутників, - заявив Дун Яньмінь.

Нагадаємо, в липні нинішнього року в Китаї вперше запустили приватну ракету в космос. Китайська компанія i-Space провела успішний запуск малогабаритної чотириступінчастої ракети-носія Гіпербола-1 (SQX-1 Y1). На орбіту були виведені два супутники.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: космосКитайспутникракетаракета-носительракетыосвоение космосакосмонавтика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі