RU
 

SpaceX втретє відклала запуск ракети Falcon 9

Корреспондент.net,  20 грудня 2018, 16:44
0
131
SpaceX втретє відклала запуск ракети Falcon 9
Фото: SpaceX / Twitter
Ракета Falcon 9 повинна була стартувати ще 18 грудня

Запуск не відбувся через погану погоду. Ракета Falcon 9 і супутник знаходяться в хорошому стані, стверджують у SpaceX.

 
Компанія SpaceX втретє перенесла запуск ракети Falcon 9, на борту якої знаходиться перший з серії навігаційних супутників GPS третього покоління ВПС США. Про це компанія повідомила в Twitter у четвер, 20 грудня.
 
"На сьогодні все скасовується через (несприятливу) погоду. Носій з вантажем перебувають у хорошому стані. Ми опрацьовуємо таку оптимальну можливість для запуску. Ми оголосимо нову дату запуску після підтвердження на полігоні", - йдеться в повідомленні SpaceX.
 
Супутник GPS III повинен посилити угруповання з 31 діючого супутника США. Апарат третього покоління розроблений з тим, щоб передавати інформацію про розташування, навігацію та час утричі точніше і в вісім разів вищу перешкодостійкість. За даними SpaceX, GPS III повинен зіграти "важливу роль у забезпеченні оборони".

 
Як повідомлялося, запуск ракети Falcon 9 із супутником мав відбутися 18 грудня. Однак за сім хвилин до старту через виявлену аномалію він був скасований. SpaceX перенесла його на 19 грудня. Але ракету знову не вийшло запустити через позаштатні показники датчиків на першому ступені ракети-носія.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: космосСШАспутникракетаракета-носительосвоение космосакосмонавтикаSpaceX
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі