RU
 

Знайдено ділянку мозку, що відповідає за стрес

Корреспондент.net,  4 травня 2020, 14:54
0
784
Знайдено ділянку мозку, що відповідає за стрес
Фото: Pixabay

Реакцією організму на емоційний стрес є зміни функціонування організму на фізіологічному рівні.

 
Вчені з Вищої медичної школи при Нагойському університеті виявили ділянку мозку, яка відповідає за зародження стресу. Про це повідомляє medikforum, з посиланням на публікацію в журналі Science.
 
Професор Казухіро Накамура і доцент Наоя Катаока дізналися, що нервовий контур, що керує фізичними реакціями на емоційний стрес, починається в глибоких ділянках мозку. Вони розташовуються в прифронтальній корі, посилаючи сигнали про виникнення емоційного стресу в гіпоталамус. Він контролює життєво важливі функції організму.
 
При цьому емоційний стрес призводить до фізичних реакцій, активуючи симпатичну нервову систему. У людини може підвищуватися кров'яний тиск, температура тіла і частішати серцебиття.
 
Ймовірно, дана система залишилася з часів, коли пралюдині погрожували серйозні небезпеки в повсякденному житті. У сучасних реаліях активізація цієї системи часто не виправдана.
 
Дослідження на щурах показали, що відділи прифронтальної кори найбільше активізуються за наявності стресового чинника. При цьому розрив зв'язку цієї ділянки мозку з гіпоталамусом призводить до відсутності фізичних проявів стресу.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ученыемозгнаукастрессисследования
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі