RU
 

Названа несподівана причина передчасної смерті

Корреспондент.net,  26 листопада 2019, 10:24
0
782
Названа несподівана причина передчасної смерті

Накопичення жиру в черевній порожнині є наслідком більш серйозного захворювання, що приводить до передчасної смерті.

У Національному університеті Сеула в Південній Кореї назвали поширену причину передчасної смерті. Результати дослідження з'явилися на сайті EurekAlert!

Фахівці дізналися, що накопичення жиру в черевній порожнині є ознакою метаболічного синдрому. При ньому у людини порушується обмін речовин, підвищується кров'яний тиск, з'являється надлишок цукру і холестерину в крові. Все це сприяє розвитку смертельно небезпечних серцево-судинних захворювань.

Вчені вивчили дані обстеження 9,553 мільйона осіб, які проходили огляд з 2009 по 2014 роки. Учасників розділили на чотири групи: які страждають від симптомів синдрому протягом тривалого часу; ті, у кого синдром недавно розвинувся; ті, хто вилікувався, і ті, хто не страждав ним ніколи.

Найбільший ризик серцево-судинних захворювань виявили в групі з метаболічним синдромом, найменший - у людей, які ніколи не страждали від нього. Ті, хто вилікував синдром і тільки почав від нього страждати, зайняли середню позицію.

Напередодні вчені розкрили невідому причину старіння. Також повідомлялося про те, що лікарі назвали спосіб знизити ризик серцево-судинних захворювань.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ученыеожирениенаукаисследованиярисксердечно-сосудистые заболевания
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі