RU
 

ФІФА вимагає порушити кримінальну справу проти Блаттера

iSport.ua,  22 грудня 2020, 14:00
0
153
ФІФА вимагає порушити кримінальну справу проти Блаттера

Федерація виявила докази фінансових махінацій в ході реконструкції будівлі музею в Цюріху.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) подала кримінальну скаргу в прокуратуру Цюріха (Швейцарія) на колишнього президента організації Йозефа Блаттера.

Як повідомляє офіційний сайт ФІФА, в результаті розслідування, проведеного незалежними експертами, були виявлені докази фінансових махінацій колишнього керівництва, які пов'язані з проектом музею в Цюріху.

У скарзі зазначено, що вартість проекту була оцінена в 500 мільйонів швейцарських франків (близько 462 мільйонів євро), а Блаттер і низка інших осіб витратили 140 мільйонів франків (близько 129 мільйонів євро) на реконструкцію і переобладнання цієї будівлі, якою організація фактично не володіє.

Крім того, колишнє керівництво уклало довгострокову угоду про оренду об'єкта на невигідних умовах. Зазначається, що стандартні ринкові ставки дозволили б витратити на проект музею 360 мільйонів франків (близько 332 мільйонів євро) до 2045 року. Також в повідомленні ФІФА зазначено, що півмільярда швейцарських франків можна і потрібно було направити на розвиток світового футболу.

"Зважаючи на величезні витрати, пов'язані з цим музеєм, ми провели перевірку і виявили величезну кількість підозрілих обставин, які можуть мати кримінальний характер, а, отже, їх повинні перевірити відповідні органи. У нас не було іншого виходу, крім як повідомити про це в прокуратуру, адже нинішнє керівництво несе відповідальність за рішення, прийняті попереднім керівництвом", - прокоментував ситуацію заступник генерального секретаря ФІФА Аласдер Белл.

Нинішня адміністрація ФІФА також планує передати всю документацію з цього питання в незалежний комітет з етики, щоб він міг ініціювати будь-яке розслідування, яке вважатиме за доцільне, зважаючи на обставини.

Раніше повідомлялося, що Йозеф Блаттер очолив список найбільш ненависних особистостей футболу.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі