RU
 

Санітра став головним тренером збірної України з біатлону

iSport.ua,  2 травня 2020, 08:55
0
272
Санітра став головним тренером збірної України з біатлону
Юрай Санітра тренуватиме і чоловічу, і жіночу збірні з біатлону

Словацький фахівець Юрай Санітра, який раніше 4 роки працював з чоловічою збірною України, став головним тренером усієї збірної України з нового сезону.

 
Таку інформацію озвучив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак в інтерв'ю biathlon.com.ua.
 
"Ми дійшли згоди з Юраєм Санітрою про те, що він буде керувати і чоловічою, і жіночою збірними. Обговорювати можливість такого суміщення ми почали ще взимку, у тому числі і під час чемпіонату світу. У Юрая були сумніви, аж до того, що якийсь час він взагалі розмірковував про припинення роботи в Україні у зв'язку з тим, що через карантин і закриття кордонів поки не може приїжджати і працювати безпосередньо зі спортсменами. Але потім нам все-таки вдалося прийти до того, що Юрай залишиться працювати у нас", - зазначив Бринзак.
 
Помічниками Санітри у чоловічій команді стануть Олексій Кравченко і Роман Прима, який раніше працював з командою Б. У жіночій збірній разом із Санітрою працюватимуть Ігор Ященко і Олександр Біланенко. Тренувати чоловічу команду Б буде Микола Зоц, жіночу очолить Ілля Лопухов. Григорій Шамрай продовжить роботу вдома, і буде займатися підготовкою молодих спортсменів.
 
До складу основної чоловічої збірної ввійшло 7 спортсменів: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Сергій Семенов, Руслан Ткаленко, Богдан Цимбал і Тарас Лесюк.
 
У команді Б до сезону готуватимуться Андрій Доценко, Артем Тищенко, Віталій Труш, Руслан Бригадир і Роман Боровик.
 
Цікавіше ситуація у жінок.
 
У Юрая будуть готуватися з жіночої збірної Валя і Віта Семеренко, Юлія Журавок, Дар'я Блашко і Катерина Бех.
 
У команду Б увійшли Надія Бєлкіна, Ольга Абрамова, Ганна Кривонос, Яна Бондар, Анастасія Рассказова, Оксана Москаленко. Плюс з командою може працювати Ірина Варвинець, яка відновила тренування після народження дитини, але ще приводить свою форму у відповідність з вимогами команди.
 
"Юлія Джима й Олена Підгрушна висловили бажання тренуватися з Урошем Велепецем. Але поки тут є певні нюанси і складності, і ми продовжуємо вести переговори з цього приводу.
 
Анастасія Меркушина продовжить готуватися з батьком. Можливо, вони будуть більше часу проводити з командою Б, оскільки є хороше взаєморозуміння з Миколою Зоцем, який очолить другу збірну. Я думаю, це був би непоганий варіант для Насті. Крім того, планується, що частину зборів команди А і Б проведуть разом, тому буде можливість порівняти стан з іншими дівчатами, отримати консультації доктора, попрацювати з масажистами... ", - додав Бринзак.
 
Команда А почне підготовку 1 червня в Сянках. Що стосується команди Б, то планується, що спортсмени вийдуть з відпустки раніше - 15-18 травня, і почнуть передсезонну роботу в Чернігові, а потім поїдуть на спільний збір з першою командою.
 
"Збори за межами України поки планувати неможливо, оскільки ще не зрозуміло, коли і в яких напрямках будуть відкриті кордони. А вся ситуація з пандемією коронавірусу внесла радикальні зміни в процес підготовки команди. Почнемо з того, що після внесення змін до державного бюджету на цей рік з 50-ти мільйонів гривень, запланованих раніше, зараз нам залишили тільки 4,5 мільйона. Що ми можемо планувати з таким бюджетом? Ясно, що поки треба буде готуватися тільки в Україні. Але говорити про повноцінну підготовку в таких умовах не доводиться.
 
Плюс до всього - у зв'язку з економічними труднощами, викликаними пандемією, компанія Реаком вже попередила про призупинення виконання своїх спонсорських зобов'язань терміном на один рік. Також під великим питанням і підтримка з боку інших спонсорів ... Одним словом, сезон буде складний і працювати доведеться в дуже жорстких умовах", - зазначив президент Федерації біатлону.
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі