RU
 

Біатлон: Україна стала четвертою в жіночій естафеті

iSport.ua,  14 грудня 2019, 13:54
0
178
Біатлон: Україна стала четвертою в жіночій естафеті

На останньому колі Олена Підгрушна навіть була третьою, але капітан тактично програла боротьбу за бронзу.

 
Жіноча збірна України посіла четверте місце в жіночій естафеті на другому етапі Кубка світу в Хохфільцені.
 
У складі нашої команди на дистанцію вийшов "золотий олімпійський склад" - Віта і Валентина Семеренко, Юлія Джима й Олена Підгрушна.
 
Всього в ході сьогоднішньої гонки українки допустили вісім промахів і відстали від бронзових призерок зі Швейцарії на 5,1 секунди.
 
Віта Семеренко свій перший етап відпрацювала цілком якісно - трохи довго вона працювала на другому рубежі, до того ж використала два запасні патрони, але компенсувала це швидкістю, ставши найшвидшою на останньому колі. Вона хоч і передала естафету дев'ятою, але всього за 20 секунд від лідера.
 
Валя Семеренко два кола відпрацювала також на рівні, відіграючи за швидкістю навіть у Доротеї Вірер. Після стійки Валя пішла на дистанцію четвертою, але на останнє коло сил у неї не вистачило - вона буквально "стала", ледве діставшись до фінішу десятою, маючи вже майже хвилинний гандикап стосовно лідерів.
 
Юлія Джима впевнено, з одним запасним патроном провела два вогневі рубежі, а за швидкістю, хоч і поступалася, але залишала суперниць у межах видимості, відправляючи Олену Підгрушну в гостру боротьбу за позиції.
 
І наш капітан блискуче впоралася зі своїм завданням - з одним запасним патроном за два вогневі рубежі Підгрушна на останнє коло вийшла четвертою з відставанням у секунду від швейцарки Лени Хеккі, яка на стійці пішла на штрафне коло. Поряд була і канадка Емма Ландер.
 
До певного моменту Олена очолювала групу, але Хеккі, яка відсиділася за спиною, зробила вирішальний ривок на останньому підйомі перед фінішем, на що відповісти в українки сил уже не залишилося. До того ж нашій спортсменці ще довелося поборотися на фініші за четверте місце із представницею Канади - на користь Підгрушної все вирішив фотофініш.
 
Що стосується боротьби за перемогу, то першу половину дистанції в лідерах були команди Росії та Італії. Італійки після двох сильних етапів Вітоцці і Вірер у результаті "відвалилися" на 11-е місце, а ось Росія лідирувала до останнього. На останнє коло Катерина Юрлова-Перхт пішла, маючи 15 секунд запасу перед Марте Олсбю Ройселанд, і, здавалося, прямувала до золота. Але на дистанції у Юрлової закінчилися сили, й Олсбю Ройселанд буквально за перший відрізок наздогнала росіянку, після чого вирушила до перемоги.
 
Результати гонки:
 
1. Норвегія (1+7) 1:10: 04,7
2. Росія (0+5) +8,2
3. Швейцарія (1+9) +1:04,1
4. Україна (0+8) +1:09,2
5. Канада (0+7) +1:09,3
6. Чехія (1+12) +1:16,1
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі