RU
 

У WADA пояснили, яких російських спортсменів відсторонять від змагань

iSport.ua,  9 грудня 2019, 16:25
0
352
У WADA пояснили, яких російських спортсменів відсторонять від змагань
Фото: Getty Images
WADA усуне від змагань 145 росіян

Під санкції точно потраплять 145 спортсменів.

 
Керівництво WADA пояснило, яких спортсменів з Росії відсторонять від міжнародних змагань.
 
Глава комітету агентства Джонатан Тейлор повідомив, що дискваліфікації не уникнути, як мінімум, 145 спортсменам, яких підозрюють у вживанні допінгу. Однак, у комітеті дозволили "чистим" спортсменам довести свою невинність, в разі чого на них покарання поширюватися не буде.
 
"У WADA вже є імена всіх підозрілих спортсменів з бази LIMS. До них відносяться і ті, чиї дані були піддані маніпуляціям або навіть видалені. До цього числа входить 145 спортсменів, яких WADA вважає найбільш підозрілими, але на цьому список не закінчується. Я з розумінням ставлюся до закликів до повної заборони спортсменам з Росії виступати на змаганнях, незалежно від їх залучення в систему маніпуляцій. Але я радий, що виконком WADA погодився з рішенням комітету не карати тих, хто може довести свою "чистоту", - цитує Тейлора Спорт-Експрес.
 
Нагадаємо, що виконком WADA одноголосно підтримав рекомендації комітету щодо відповідності відсторонити Росію від міжнародних змагань на чотири роки. Відзначимо, що покарання на торкнеться участі Росії в Євро-2020.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі