RU
 

Верняєв: На багатоборство я не розраховував

iSport.ua,  29 червня 2019, 19:45
0
187
Верняєв: На багатоборство я не розраховував
Фото: НОК України / noc-ukr.org
Олег Верняєв

Лідер збірної України зі спортивної гімнастики Олег Верняєв завоював срібло Європейських ігор-2019 у багатоборстві.

 
У фіналі українець у сумі набрав 84,632 бала і завоював свою першу медаль багатоборства з чемпіонату Європи-2017, коли став першим. Після церемонії нагородження Верняєв прокоментував свій виступ.
 
"Результат хороший, виходячи з мого стану здоров'я і готовності. "Лажанувся" на кільцях трохи. Бракує сил, не вистачає витривалості, адже 1,5 місяці підготовки - це "не фонтан", цього замало. Цього достатньо, якщо ти в формі, а якщо ти недавно прооперувався, то замало. Чесно, налаштовувалися на коня і бруси, але вдалося і тут медаль захопити.
 
Я не їду туристом на змагання. Якщо їхати, то боротися, розбиватися, але працювати. Так, на багатоборство я не розраховував. Думав, якщо "вдарюся", то буду зніматися, тому що треба берегтися на коня і бруси. Все десь залежало від опорного стрибка - він вийшов, тому я працював далі.
 
Зараз треба відновитися і завтра зробити два фінали. Мета - просто зробити свої програми без помилок. Сподіваюся, що все буде добре.
 
У нас немає лікарів, немає медицини, немає центрів. Можна знайти лікаря в Києві, але мені їхати до нього між тренуваннями, навіть на своїй машині, напряжно. Інші відпочивають, а мені треба їхати. Важко. У нормальних країнах між тренуваннями ти відновлюєшся, а у нас телефон, поспав і все.
 
Ось призові за медаль Європейських ігор відкладу на операцію, раптом знадобитися. Я, щоправда, ще попередню не "відбив". Міністерство трохи допомогло, але 17 тисяч доларів - немаленькі гроші. До речі, це відповідь тим, хто кричить, що ми на Олімпіаді багато заробляємо - у 2017 році довелося заплатити 10 тисяч доларів за операцію, зараз 17. Ось туди призові і йдуть. Потренувався, заробив - полікувався", - зазначив Верняєв.
 
Віталій Володько, iSport.ua з Мінська
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі