RU
 

Українка Магучих з особистим рекордом виграла етап Діамантової ліги

iSport.ua,  3 травня 2019, 20:58
0
176

Три українки здобули медалі стартового етапу в Досі. Медалі були різного ґатунку: золота, срібна і бронзова.

 
Українські легкоатлетки успішно виступили на першому етапі Діамантової ліги, здобувши три медалі на чотирьох.
 
Переможниця юнацьких Олімпійських ігор Ярослава Магучих у секторі для стрибків у висоту здобула перемогу з особистим рекордом - 1,96 м, побивши свій рекорд на 1 см. Після перемоги Магучих навіть поставила планку на 2,0 метра, але не зуміла поки її подолати.
 
Срібло виграла срібний призер Олімпіади в Ріо Мірела Демірева з Болгарії з результатом 1,91 м. Бронза у шведки Еріки Кінсі, яка також підкорила 1,91 м, але програла Деміревій за кількістю спроб.
 
У секторі для стрибків у довжину срібло здобула Марина Бех-Романчук, яка стрибнула в п'ятій спробі на 6,74 м, програвши два сантиметри Катерині Ібаргуен з Колумбії і вигравши один сантиметр у австралійки Брук Стреттон.
 
У бігу на 400 м з бар'єрами бронза у Ганни Рижикової (результат 54,82). Виграла з найкращим результатом сезону у світі американка Далайла Мухаммад (53,61), срібло у ще однієї американки - Ешлі Спенсер (54,72).
 
 
Єдиною українкою, яка не виграла медаль у Досі, стала Ольга Ляхова, яка на дистанції 800 м з результатом 2:03,38 хвилини стала 11-ю. Виграла Кастер Семеня з найкращим результатом сезону у світі 1:54,98.
 
У нинішньому сезоні серія складатиметься з 12 етапів і двох фіналів. Слідом за Дохою змагання Діамантової ліги прийматимуть одне за одним: Шанхай (18 травня), Стокгольм (30 травня), Рим (6 червня), Осло (13 червня), Рабат (16 червня), Юджин (30 червня), Лозанна (5 липня ), Монако (12 липня), Лондон (20-21 липня), Бірмінгем (18 серпня) і Париж (24 серпня). Фінали турніру пройдуть традиційно в Цюриху (29 серпня) і Брюсселі (6 вересня).
 
У рамках Діамантової ліги проходять змагання в 32 дисциплінах. У кожній з них старти будуть проведені на чотирьох або шести етапах серії. Завдяки своїм виступам і результатам учасники набирають кваліфікаційні очки, кращі з них отримають право виступити у фіналі турніру і поборотися за титул переможця ліги.
 
Переможцю фіналу присуджують титул чемпіона Діамантової ліги. Він також отримає вагомий приз - діамантовий трофей, а також 50 тисяч доларів призових. Перемога на етапі може принести спортсменові 10 тисяч доларів. Діамантова ліга є елітним турніром: запрошення взяти участь у змаганнях найвідомішим легкоатлетам розсилають персонально організатори етапів, які бажають забезпечити змагання найбільш знаним за іменами складом.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі