RU
 

Чотири українки виступлять на першому етапі Діамантової ліги

iSport.ua,  3 травня 2019, 12:11
0
62
Чотири українки виступлять на першому етапі Діамантової ліги
Марина Бех

У нинішньому сезоні серія складатиметься з 12 етапів.

 
Один із найбільших комерційних турнірів у світі легкої атлетики Діамантова ліга стартує сьогодні, 3 травня, етапом в столиці Катару Досі.
 
У столиці Катару і майбутнього чемпіонату світу з легкої атлетики виступлять чотири українки. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.
 
У секторі для стрибків у висоту змагатимуться переможниця юнацьких Олімпійських ігор Ярослава Магучих, а в секторі для стрибків у довжину - срібний призер чемпіонату Європи Марина Бех-Романчук.
 
Також побачимо українських легкоатлеток і на бігових доріжках. Срібна медалістка чемпіонату Європи Анна Рижикова змагатиметься на дистанції 400 м з бар'єрами, а бронзова медалістка чемпіонату Європи Ольга Ляхова - на 800 м.
 
У нинішньому сезоні серія складатиметься з 12 етапів. Слідом за Дохою змагання Діамантової ліги приймуть один за одним Шанхай (18 травня), Стокгольм (30 травня), Рим (6 червня), Осло (13 червня), Рабат (16 червня), Юджин (30 червня), Лозанна (5 липня ), Монако (12 липня), Лондон (20 - 21 липня), Бірмінгем (18 серпня) і Париж (24 серпня). Фінали турніру пройдуть традиційно в Цюріху (29 серпня) і Брюсселі (6 вересня).
 
В рамках Діамантової ліги проходять змагання в 32 дисциплінах. У кожній з них старти будуть проведені на чотирьох або шести етапах серії. Завдяки своїм виступам і результатами учасники набирають кваліфікаційні очки, кращі з них отримають право виступити в фіналі турніру і поборотися за титул переможця ліги.
 
Переможцю фіналу присуджують титул чемпіона Діамантової ліги. Він також отримає вагомий приз - діамантовий трофей, а також 50 тисяч доларів призових. Перемога на етапі може принести спортсменові 10 тисяч доларів. Діамантова ліга є елітним турніром, запрошення взяти участь у змаганнях найвідомішим легкоатлетам розсилають персонально організатори етапів, які бажають забезпечити змаганням найбільш гучний за іменами склад.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 
 
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі