RU
 

Бех-Романчук з особистим рекордом виграла чемпіонат України

iSport.ua,  9 лютого 2019, 12:40
0
167
Бех-Романчук з особистим рекордом виграла чемпіонат України
Фото: uaf.org.ua

Підсумки другого дня чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні, що проходив у манежі Сумського державного університету.

 
У другий день чемпіонату України з легкої атлетики в манежі Сумського державного університету було розіграно 14 комплектів нагород.
 
Зіркою другого дня стала призер чемпіонату Європи Марина Бех-Романчук, якій підкорився особистий рекорд у стрибках у довжину. З кожною фінальної спробою спортсменка покращувала свій результат, і зрештою у п'ятому стрибку показала результат 6,85 метра. До цього її найкращим результатом було 6,73 м.
 
Призер останнього ЧЄ Сергій Никифоров у секторі для стрибків у довжину програв у гострій конкуренції Владиславу Мазуру. Мазур продемонстрував у найкращій спробі результат 7,80 метра, проти 7,73 у Никифорова.
 
 
Із серйозним результатом 2 метри 30 сантиметрів чемпіонат України виграв стрибун у висоту Андрій Проценко.
 
 
У жіночих стрибках із жердиною чергову перемогу на чемпіонатах України оформила Марина Кіліпко. Спортсменка з першої спроби взяла висоту 4,50 метра.
 
Фінал бігу на 3000 метрів у жінок був цікавий тим, що в ньому взяла участь бронзовий призер останнього чемпіонату Європи з бігу на 800 метрів Ольга Ляхова. І не просто взяла, а виграла з відчутною перевагою. У чоловіків аналогічну дистанцію виграв Володимир Кіц.
 
 
Із причини відсутності Ольги Ляхової і Наталії Прищепи в бігу на 800 м перемогу здобула Тетяна Петлюк. І не просто перемогу - результат 2.04.71 дозволив виконати норматив на чемпіонат Європи у Глазго. У чоловіків впевнену перемогу на 800 метрах здобув Євген Гуцол, встановивши при цьому особистий рекорд - 1.49.00.
 
Зоряним виявився фінальний забіг на дистанції 400 метрів серед жінок. Участь у ньому взяли відразу три бронзові призери Олімпійських ігор у Лондоні в естафеті 4х400 метрів - Аліна Логвиненко, Анна Рижикова-Ярощук, а також Наталя Пигида, яка повернулася у великий спорт після народження дитини. Втім зачепитися за медалі цього разу вдалося тільки Ганні Рижиковій, для якої профільною дисципліною є 400 метрів із бар'єрами. Ну а впевнену перемогу здобула Тетяна Мельник. У чоловіків аналогічну дистанцію виграв рекордсмен України Віталій Бутрим.
 
Незважаючи на перемогу в секторі штовхання ядра, залишилася незадоволена виступом Ольга Голодна, тому що їй не вистачило всього декількох сантиметрів до виконання нормативу на зимовий чемпіонат Європи, який відбудеться у Глазго.
 
У чоловічому багатоборстві переміг Василь Іваницький, який набрав 5863 очка. У дівчат найкращою стала Аліна Шух із найкращим результатом сезону в світі 4581 бал.
 
Завершували програму змагання другого чемпіонату бар'єрні спринти у чоловіків і жінок. 15-й раз чемпіонкою України стала Ганна Плотиціна, у чоловіків 60 метрів з/б виграв киянин Артем Шаматрін.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі