RU
 

Фехтування: Пантелєєва виграла першу медаль, Харлан виступила невдало

iSport.ua,  27 січня 2019, 19:30
0
108
Фехтування: Пантелєєва виграла першу медаль, Харлан виступила невдало
Фото: fie.org
Ксенія Пантелєєва

У різних кінцях світу відбулися етапи Кубка світу з фехтування. Серед українських фехтувальниць найкращий результат показала Аліна Комащук.

 
Дві медалі в активі українських фехтувальників на різних етапах Кубка світу.
 
Шпажистка Ксенія Пантелєєва виборола свою першу дорослу медаль, вигравши срібло на Гран-прі в катарській Досі.
 
На шляху до фіналу шпажистка виграла у німкені Патриції Дерп (15:14), італійки Росселли Фіамінго (15:7), француженки Марі-Флорен Кандасса (14:11), китаянки Чжу Міне (15:8) і в росіянки Віолетти Колобової (15:12), а в поєдинку за золото змагань поступилася 26-річній чемпіонці світу Юлії Бєляєвій з Естонії з рахунком 11:15.
 
Відзначимо, що до вісімки найсильніших також потрапила олімпійська чемпіонка-2012 Яна Шемякіна, яка програла в 1/4 турнірній таблиці кореянці Чон Хе Чжон із рахунком 10:15.
 
Також у Досі шпажист Богдан Нікішин вперше в сезоні піднявся на подіум, вигравши бронзу на Гран-прі.
 
38-річний Нікішин, будучи другим номером світового рейтингу, почав виступ відразу в 1/32 фіналу, де виграв у представника Гонконгу Фон Хой Сунь (15:8), здобув перемогу над співвітчизником Ігорем Рейзліним (15:11), вибив із боротьби нідерландського фехтувальника Баса Вервейлена (15:13), а в поєдинку за потрапляння в півфінал виявився сильнішим за росіянина Сергія Біди (15:11). В 1/2 турнірній таблиці шпажист програв 23-річному іспанцеві Юлену Перейрі з рахунком 9:15 і задовольнявся бронзою.
 
Відзначимо, що ще один український шпажист Роман Свічкар зупинився за крок від медалі Гран-прі в Катарі. В 1/4 фіналу Свічкар поступився американцеві Джейкобу Хойлу з рахунком 10:15 і став п'ятим.
 
Ще на одну медаль ми сподівалися на етапі Кубка світу з фехтування на шаблях в американському Солт-Лейк-Сіті.
 
Але там лідер збірної України Ольга Харлан програла в 1/32 фіналу 21-річній француженці Малині Вонсаваді. Поєдинок закінчився з рахунком 15:14 на користь представниці Франції.
 
Цей етап Кубка світу став першим для Харлан у поточному сезоні. Попередні змагання в Орлеані (Франція) шаблістка пропустила через проблеми зі здоров'ям.
 
Відзначимо, що серед українських фехтувальниць найкращий результат показала Аліна Комащук, яка зайняла 20-у позицію.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі